Blinde duif

Ik heb het richtingsgevoel van een blinde duif. Het is niet dat ik constant verdwaal, maar het lijkt er soms wel op. Vandaar dat ik tijdens wandelen op (redelijk) onbekende locaties graag achter iemand anders aanhobbel. Ernaast mag ook, maar dan moet ik wel op tijd ‘rechts’ of ‘links’ horen want anders gaat het he-le-maal fout.

Vandaag werkte ik samen met een collega op locatie. Tussen de middag zouden we aan de wandel gaan. Beter gezegd, hij wandelde en ik sukkelde er naast. Nadeel van niet precies weten waar je bent, is dat je ook niet precies weet hoe laat je weer terug bent op de plek waar je met wandelen begon.

Zes minuten te laat bleek toen ik het kantoor opliep. Stond er vroeger een ongeduldige collega aan je bureau, nu hoor je de laptop op afstand al jammeren. Enigszins vermoeid val ik op de stoel neer en open de laptop. Wandelcollega, tot wie het net is doorgedrongen dat ik ook nog naar huis moet wandelen, biedt mij een lift aan. Terwijl ik mijn laptop open sla ik zijn aanbod af. ‘Jij hoeft geen uur te wachten hoor, ik loop wel.’

Mijn gesprekspartner begint met de melding dat collega nummer drie niet bij het overleg aanwezig kan zijn en dat we het kort houden. Ik bedenk mij geen ogenblik en vraag Wandel-collega of zijn aanbod nog geldt omdat het een kort overleg wordt. Een kwartier later ben ik thuis. Dat scheelt mooi driemaal mislopen tijdens de terugweg. Blinde duif, weten jullie nog!

12 Comments

 1. Ik kan beter mijn weg vinden als ik de navigatie uit laat want dat kreng..! Maar in de natuur is het inderdaad oppassen en ja ook daar ben ik wel eens ergens verkeerd uitgekomen. Snel thuis ook wel eens lekker.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn, zo’n attente collega. En ik ben diep, diep onder de indruk. Uit je verhaal maak ik op dat jij links en rechts uit elkaar kunt houden. Daar gaat het bij mij al mis.

  Like

  1. Nouhou…. Ooit heb ik geleerd, links is waar je horloge zit. Ik draag mijn horloge (als ik het draag), rechts. Dat ging met afrijden maar net goed.

   Like

 3. Ik moest laatst in Heinsberg zijn, en dan moet ik echt overal in gedachten markeerpunten plaatsen anders zou ik mijn auto nooit terugvinden ……

  Like

 4. Ik ben ook niet zo slim met de weg vinden. Mijn man zegt altijd tegen me: ‘Als jij een duif was, dan draaiden ze je bij thuiskomst de nek om…’

  Like

 5. Verdwalen tijdens lunchtijd van de baas lijkt me heel onhandig. Dat kun je beter in je eigen tijd doen (-:
  Een snelle beslissing is goud waard, Rianne!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.