Het begon klein

Tijdens mijn eerste bullet journal jaren gebruikte ik slechts een notitieboekje en een pen. Meer had ik niet nodig. Tot ik eens op het wereld wijde web ging rondneuzen op zoek naar planning slimmigheidjes. Ik vond vooral heel mooi gedecoreerde bullet journals en planners. Vol bewondering bekeek ik het ene na het andere kunstwerkje en vroeg mij vol verbazing af wat dat met plannen te maken had.

In 2018 stapte ik over naar een agenda. Die tegenwoordig planner heet Mijn planner was voorzien van een velletje met stickers. Gewoon voor de leuk. Het duurde ruim een half jaar voordat ik de eerste sticker gebruikte. Dat deed iets met mij. Niet in de zin dat ik mij ineens wel aan mijn vooraf gemaakte schema hield. Verre van. Nee, ik keek ineens met plezier naar de inhoud van mijn planner.

Maar toch, plannen met stickers. Het voelt als overbodige luxe. Toch stond ik mijzelf heel af en toe een velletje stickers toe. Van het een komt het ander; toch wist ik mijn hebberigheid in bedwang te houden. Tot ik tijdens mijn blogpauze op de website TheCoffeeMonsterzco stuitte. Ik bestelde wat stickers en werd lid van de bijbehorende Facebookgroep.

Ondertussen ben ik wat bestellingen verder (al vallen mijn bestellingen in het niet bij die van mijn groepsgenoten, en heb ik mijzelf beter in de hand). Een van de veel gestelde vragen in de groep is, waarom besteden we zoveel geld aan stickers? Ik heb de vraag proberen te beantwoorden en ben tot de conclusie gekomen dat het kind in mij blij wordt van stickers… omdat ooit een sticker stond voor goed gedrag of een goed uitgevoerde opdracht. Ik weet het, tegenwoordig heet die beloning salaris (en daar ben ik erg blij mee) maar toch… de blijdschap die een mooie sticker bij mij oproept… Dat is pure nostalgie.

Waar wordt jij nostalgisch van?

14 Comments

 1. Overigens koop ik ze inmiddels niet meer in China omdat ik er toch altijd een naar gevoel over heb. Maar een alternatief heb ik dus nog niet echt. De stickers moeten namelijk zo’n 5×6 cm zijn.

  Like

 2. Ik gebruik elke dag stickers in mijn ‘Morning pages’ journal. Ik laat ze overkomen uit China omdat ze hier vinden niet meevalt. In ieder geval niet voor dat bedrag. Ik ben er nu alleen bijna door. Action verkocht ook goede stickers maar die waren er laatst niet. Misschien tijd om zonder de te doen haha. Ik heb voor mijn Bullet Journal de stickers van Creachick. Ook heel mooi! En voor mijn ‘Pockets vól met Joy’ heb ik de stempels van Creachick.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hahaha! Geweldig! Ik heb een fijne agenda, die ik in januari voorzien heb van allerlei mooie tekeningen. In februari waren dat er al wat minder. En in maart… Nou ja.
  MAAR… Nu heb ik bij de Hema-afdeling in de supermarkt een setje markers gekocht. Meestal heb je van die felgele, felroze en felgroene. Maar deze zijn pastel! Roze, geel, blauw en groen. Ik ben helemaal verliefd op mijn markers en sleep ze overal mee naar toe.

  En nostalgisch… Geuren! Meestal zijn het geuren. De geur van de keet bij de brug waar mijn vader werkte. De geur van boeken en kleurpotloden in een klaslokaal. Het wasmiddel van mijn moeder. Dat soort dingen.

  Like

 4. Ik word nostalgisch van heel oude jongensboeken. Ik heb de laatste tijd avonturenboeken gekocht van Paul d’Ivoi bijvoorbeeld. Via boekwinkeltjes.nl. Misschien omdat ik ze vroeger niet kon kopen, misschien omdat die boeken nu al 120 jaar oud zijn, misschien omdat er van die prachtig getekende platen in staan en wie weet ook vanwege het ouderwetse taalgebruik. Maar van die boeken word ik dus nostalgisch blij.

  Like

  1. Dat zijn winkels waar ik weiger te kopen. De designs (net als de planners) zijn vaak gestolen van de ontwerper die een groot deel van zijn/haar inkomsten misloopt.

   Like

 5. Witlofsalade met witlof door pap geteeld net mam haar melksausje, gewone gekookte piepers en een gekookt ei. Vaste prik op vastdagen. Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.