Hij glimt

Elk jaar, wanneer tijdens een hittegolf gevraagd wordt zuinig met water om te gaan en vooral niet je auto te wassen, voel ik mij niet aangesproken. Ik heb nl een broertje dood aan autowassen. Ik heb het altijd zo min mogelijk gedaan. De drie auto’s voor Grumpy waren van het soort jeep en jeeps, die mogen smerig zijn. Een dikke laag modder maakt zo’n auto af.

Grumpy is geen jeep. De deaer mag het een all purpose vehicle noemen, ik weet dat het gewoon een stadswagentje is. Die het ook leuk doet op de snelweg en zo af en toe een bermpje niet schuwt. Maar het is geen jeep en hoort zo af en toe gewassen te worden. Meer af dan toe, maar een kniesoor die daar op let.

Een paar weken geleden vroeg ik Zoon of hij Grumpy eens door de wasstraat wilde rijden. Liefst wanneer de borstels aanstonden. Zoon zei ja maar deed nee. Dus bracht ik maandag een gruwelijk vettige Grumpy naar de garage. Beurt en APK waren zo gepiept. Toen ik ging betalen zei de receptioniste, Oh, en de monteur heeft hem ook gewassen.

Kijk, dat is initiatief tonen. Daar kan ik wel wat mee. Grumpy ook. Die staat zo te glimmen, die hoeft de eerste 12 maanden niet meer gewassen te worden. 😉

9 Comments

 1. Ik heb er ook een bloedhekel aan. Maar ik was mijn auto juist altijd voordat hij naar de garage moet. Ik ben namelijk zo’n muts die zou gaan poetsen voordat de werkster komt (daarom heb ik die ook niet). Maar ik begrijp dat dat niet zo slim is.

  Like

  1. Nee. Je moet wachten tot er op en rond de rubbers nieuw leven ontstaat. Dan durft zelfs een monteur (volgens Zoon zijn die bijna nergens vies van) je auto niet aan te raken en begint met een wasbeurt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik wil nog altijd eens blijven zitten tijdens het wassen in de wasstraat. Maar ja onze auto komt daar nooit. Mijn man deed het zelf, eens in de twee jaar of zo, dus dat schoot niet op. Nu hebben we een nieuwe auto, sinds november en die is zowaar al eens gewassen. Met water uit de regenton!

  Like

Reacties zijn gesloten.