Donderdag

Ik volg op Facebook nog steeds het RIVM. Zo blijf ik een beetje op de hoogte van Corona en vaccinatie-perikelen. Bovendien lukt het mij tegenwoordig heel aardig om de reacties niet te lezen dus hoef ik de neiging om te reageren niet te bedwingen. Nu moet ik eerlijk zijn: omdat ik niet meer reageer biedt het algoritme van Facebook ook nauwelijks meer RIVM berichten aan. Gisteren dus wel. Maar ik pas helemaal in de doelgroep voor het bericht ‘mensen geboren in 1962 uitgenodigd voor coronavaccinatie’ en smoelenboek weet dat. Die weet wanneer ik geboren ben.

Ik lees het berichtje, en het aanvullende bericht op de website. Voor de gein bekijk ik de reacties. Ik zie weinig berichten over ‘schapen’. Wel zie ik een hoop verongelijkte mensen uit 1961 die stikjaloers zijn dat bouwjaar ’62 een uitnodiging gaat krijgen terwijl zij nog niets hebben gehoord. Heul veul mensen wijzen de klaagster op het bericht van drie dagen eerder waarin staat dat bouwjaar ’61 een uitnodiging gaan krijgen. ‘Maar je hoeft niet op de uitnodiging te wachten,’ schrijft iemand. ‘Kijk maar op de website. Je kunt gewoon zelf een afspraak maken.’

Terwijl de discussie op smoelenboek verder gaat over wat de beste methode is om een afspraak te maken (wachten op een brief, bellen, of website) ga ik naar de website en log in. Vijf minuten later zijn mijn afspraken ingepland. Aanstaande donderdag krijg ik mijn eerste prik, 10 juni de tweede.

Mag ik eerlijk zijn? Ik zie zo weinig terug van het verhogen van de internetsnelheid door Z1ggo, dat ik een beetje hoop op een chip met 5G; kan ik mooi mijn eigen hotspot worden en Z1ggo aan de wilgen hangen. Maar dat is waarschijnlijk teveel gevraagd. 😷

16 Comments

 1. Wat fijn dat je nu ook mag! Ik heb mijn 1e al gehad, en H. is van jouw jaar, dus ook over een dag of tien de eerste!! Met of zonder hotspot hoop ik dat we elkaar dan weer snel eens kunnen opzoeken. Ach, en reacties lezen, hier is dat juist heel leuk, vind ik. Groetjes aan bekenden

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik was en ben ook blij geprikt te zijn, met of zonder 5G haha. Volgende week de 2e prik, dan mogen we eindelijk weer naar onze eigen plek in Oostenrijk zonder ons te laten testen en in quarantaine te moeten

  Geliked door 1 persoon

 3. Fijn dat jij dan eerder bent dan ik. Hoor wel van je of dat 5G goed werkt. 😉

  Like

 4. Ach ja… ik ben van bouwjaar 70 en had begin maart mn eerste ‘shot’ al. Natuurlijk was ik daar blij mee maar de reden dat ik toen al aan de beurt was is niet bepaald iets om blij om te zijn, risicogroep en zo…. (strak plan trouwens dat niet lezen van reacties, lukt mij ook steeds beter).
  Desondanks ben ik erg blij dat ik hem heb gehad, ik geloof nl dat dat mij erger heeft bespaart toen ik alsnog ziek werd. Iedereen mag geloven en denken wat ze willen, dat is ons goed recht en IK vertrouw hierin op wetenschap en mn eigen gezonde verstand. En verder…kunnen we misschien ook gewoon blij zijn voor een ander? Ik ben echt blij voor iedereen die aan de beurt is (en graag wil), samen met jou zijn mijn broer en zwager ook aan de beurt. Zus zal snel volgen. Ik hoop van harte dat het jullie beschermt en het jou en hun bespaart zo ziek te worden als schoonpa en ik zijn geweest. Hopelijk kunnen we dan gestaag in de loop vh jaar terug naar een soort van het oud ‘normaal’. (Al ben ik van plan sommige dingen niet meer op de oude manier te doen, dat heeft me dit jaar wel geleerd) 😉😘

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.