Dealer

Al weer een paar maanden geleden kreeg ik nieuwe hooikoortsmedicatie voorgeschreven. Vraag me niet welke, want ik kan de naam niet onthouden. De pillen werken beter dan de vorige. Veel beter. Waar ik wel van baalde was het feit dat ik nog 4 strips van de oude pillen had liggen. Dat voelt als verspilling.

Ik ging wandelen met Vriendin, en mijn pillenswitch kwam ter sprake. Laat zij nou toch baat hebben bij mijn vorige pillen. Daar waar ik nog meer dan een maandvoorraad van had. Ik beloofde haar de pillen maar om de een of andere reden kwam het er niet van om de pillen over te dragen.

Vandaag werkte ik op locatie. Ik hoef maar een klein beetje fout te rijden om op weg naar huis langs haar huis te rijden. Met mijn dode postduiven instinct een makkie. Ik gooi de pillen in mijn tas en op de terugweg stop ik bij haar huis. Net wanneer ik de pillen aan haar overdraag komt haar man de gang in. ‘Privé dealer?’ vraag hij.

Zucht. Het ene moment ben je duurzaam bezig met een soort kringloop voor medicijnen; het volgende moment ben je een dealer. Het kan snel gaan.

8 Comments

 1. Er zijn een paar ziekenhuizen inmiddels met een proef begonnen om ongebruikte medicatie te gaan ‘hergebruiken’. Dat mag van mij veel verder worden uitgerold, zeker met tabletten (die zijn vaak lang houdbaar en de bewaartemperatuur is over het algemeen onder de 30 graden oid)

  Like

  1. Ik had het al klaargemaakt voor de apotheek om te vernietigen; daarom had ik drie strips uit een nog gesloten verpakking gehaald. Inderdaad te zot voor woorden dat het vernietigd wordt.

   Like

 2. Desloratadin werkt bij mij uitstekend. Wel is de dosering bij mij bepalend. De kleur, het formaat, de sterkte of de fabrikant hebben geen enkele invloed bij mij.
  Ik weet welke dosering ik wanneer nodig heb.

  Maar toch even een waarschuwing: je weet bij voorbaat niet wie er allemaal meelezen over jouw dealers activiteiten en thuisbezorgen …

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik twijfel of ik jou deze ene keer op jouw woord kan geloven ….

    Maar ik zal niemand door vertellen over jouw pillen vrijgevigheid.

    Stille groet,

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.