Antwoorden

In mei 2019 stapte ik qua deodorant over op het merk Nuud. Vrij van allerlei soorten akelige toevoegingen, in een tube van rietsuiker. Eerlijk is eerlijk. Het spul werkt super en is zo zuinig in gebruik dat ik er eng van word. Met één starter pack en één smarter pack (de eerste is gemiddeld genomen goed voor 6-7 weken, de tweede voor 2-3 maanden) doe ik nu al twee jaar en ik heb nog nooit klachten gekregen over een geur die mij achtervolgt. Nu werk ik voornamelijk van huis uit, en daarvoor was ik vooral thuis, maar toch.

Noem mij vreemd, maar wanneer iets zo enorm goed werkt, ga ik twijfelen. Heb ik nog wel een deodorant nodig, of zijn die zepen van Werf ook een soort deodorant. En als iets zo goed werkt, is het dan wel gezond. Hoeveel poriën worden er dichtgesmeerd, geblokkeerd, voor dood verklaard.

In maart van dit jaar ging ik op zoek naar duurzamere make-up. Via één van de reacties keek ik wat verder dan mijn neus lang was, kwam uit op een groene website en zag dat zij daar ook groene deodorant verkopen. Eind vorige maand heb ik een doosje crème deodorant besteld in de geur Sweet serentiy. Nee, het spul stinkt niet, maar ik bij sereen heb ik toch een wat minder nadrukkelijk aanwezige geur in gedachten. Ik weet nu vier dingen.

 • Ja het spul werkt, maar dat is meer omdat de geur tot op zekere hoogte alle andere geuren overheerst.
 • Ja, ik heb nog steeds deodorant nodig.
 • Ja, Nuud werkt als een tierelier.
 • Nee, ik denk niet dat alle poriën geblokkeerd worden; indien wel, is het een blokkade van niets.

Drie keer raden wat ik vanavond ga bestellen 😉

9 Comments

 1. Klinkt als goed spul en qua prijs val ik niet om, ik haat al die luchtjes en betaal liever wat meer om daar aan te ontkomen. Overigens ook die ik zelf produceer. Mocht het niet werken dan krijg je mijn tube.

  Geliked door 1 persoon

 2. Opnieuw Nuud. Ik heb het destijds naar aanleiding van jouw ‘reclame’ ook geprobeerd, maar was er niet kapot van! Dus houd ik het nog maar steeds op wat ik al heel lang gebruik. Odorex roller in alle soorten… Nog steeds tevreden over!

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je ergens tevreden over bent, nooit switchen.
   Rollers doen weinig tot niets voor mij, vandaar dat ik wat anders wilde proberen. Dat het ook nog groen is, was mooi meegenomen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Is ook niet verkeerd dus als ik eraan mee kan doen, doe ik het ook. O.a. destijds de houten wattenstokjes en nog wel meer. Ik houd sowieso niet van spray’s als deodorant en nu weet ik het, dus ook niet van crème uit die tube. Wat mij aansprak was dat het zo lang kan werken. Maar het voelt fijn als je weer weet wat je wilt.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik ga niet meer raden. Zelf gebruik ik geen deo. Ik ‘geur’ niet meer sinds ik plantaardig eet, geloof ik. Maar dat heb ik nog niet wetenschappelijk bewezen

  Like

Reacties zijn gesloten.