Boerenleenbank

Het is de tijd van het jaar voor mij waarin ik even zo min mogelijk doe om de energie die ik heb aan nuttige dingen te besteden, waarbij ik het begrip nuttig niet ga specificeren. Dat verandert per uur en soms nog sneller. Ik wandel richting de buurtsuper en denk, dadelijk nog een stukje lopen, het is lekker weer.

Ik zou zo onderhand beter moeten weten. Zo’n gedachten vraagt om acute actie van het universum. Dit keer in de vorm van wel een beurs maar geen bankpas op zak hebben. Ik parkeer mijn boodschappen bij de afhaalbalie, wandel naar huis, vraag Zoon wat cash te leen want bankpas foetsie en wandel terug naar de winkel.

Met cash betalen deed ik voor het laatst begin 2020. Het voelt ouderwets. Retro. Boerenleenbank in plaats van Rabobank. In gedachten zie ik mij weer schoolspaarzegels plakken.

Voor ik met mijn boodschappen terug naar huis wandel controleer ik even in de bank app wanneer ik de pas voor het laatst gebruikt heb. Dinsdag. In deze zelfde winkel. Ik vraag of er dinsdag toevallig een bankpas en bonuskaart zijn gevonden. Bankpassen genoeg, maar die van mij zit er niet bij.

Eenmaal thuis schakel ik eerst contactloos betalen uit, en blokkeer dan mijn pas. Tijdelijk. Een nieuwe optie. Waarschijnlijk ingegeven door al die keren dat de bankpas binnen een minuut na blokkeren, teruggevonden wordt. Zoon en ik zetten het hele huis op z’n kop maar de bankpas blijft pleitte.

Na het nog een uurtje de tijd te hebben gegeven heb ik toch maar een nieuwe bankpas aangevraagd. Binnen drie werkdagen wordt deze geleverd. Op z’n vroegst dinsdag dus en maandag is mijn boodschappendag. Gelukkig heeft Zoon, die in maart 2020 een uitstapje aan het voorbereiden was waar hij contant geld bij nodig had, nog wat cash in huis. Kan ik maandag gewoon de boodschappen doen en hoeven wij niet van de honger om te komen.

Dan vermoed ik zomaar dat ik binnen nu en vijf minuten over de bankpas struikel. Zo werkt het universum meestal.

32 Comments

 1. Gek dat je pas nog niet boven water is. Bij mij werkt het meestal wel zo. Er viel geen kwartje bij dat schoolzegelsparen tot de term ‘eekhoorntjes’ viel. Oh, die! Ja, die had ik ook. Vond ooit een paar boekjes terug op zolder. Net te laat om alsnog in te wisselen.

  Like

 2. Tijdelijk blokkeren is zeker handig ga ik eens even bekijken of dat bij mijn bank ook mogelijk is. Zie geen N.B. dus pas nog steeds weg?

  Like

 3. Zit ie misschien niet gewoon in je broek of jaszak? Of in het hoesje van je telefoon?
  Schoolspaarzegels heb ik ook nog nooit van gehoord. Wel de spaarzegels van de AH.

  Like

  1. Alle broek- en jaszakken zijn door twee personen nagelopen. Hoesje van mijn telefoon heeft geen plaats van pasjes.

   Wat de schoolspaarzegels betreft: zie de reactie van Franca. (Het was in de jaren zestig, wellicht dat dat de reden is dat je het niet kent).

   Geliked door 1 persoon

  1. Nope. Niet in de diepvriezer, wasmachine, koelkast, magnetron, oven, kruidenrek, of voorraadkast. Niet onder mijn bed, onder de schone was van Zoon, in de plantenbak buiten.

   Ik laat het los. De nieuwe pas komt eraan.

   Like

 4. Grappig, schoolspaarzegels.
  Destijds met een eekhoorntje op het spaarboekje.
  Kwam er elke maand een dame van de boerenleenbank en kon je zegeltje kopen voor je spaarboekje.
  Er zat een Kees in de klas die dan elke keer de volle twee gulden vijftig ( vol boekje) kocht.
  Terwijl de meeste van ons een of twee ( kwartjes) zegeltjes konden kopen….
  Vraag me af of “al dat geld” Kees gelukkig heeft gemaakt…..
  Leuk om nog eens aan terug te denken!
  Dank daarvoor.
  groetjes, Franca.

  Like

   1. Och, dat gaat prima hoor, met je mobiel betalen. Ik heb er geen moeite mee.

    Like

 5. Inderdaad… als je huis het kwijtgemaakt heeft geeft zij het ook wel weer terug.. Maar als het buiten is gebeurd… gewoon balen, maar gelukkig was er nog niks mee gebeurd.

  Like

  1. Soms is mijn huis heel irritant en geeft niets terug (ik vermoed dat de pasjes op de een of andere manier tussen het plastic afval terecht zijn gekomen. En dat afval heb ik donderdag in de container gegooid. 😉

   Like

  1. Ik snap het nog steeds niet. Als ik boodschappen ga doen stop ik bankpas en bonuskaart in mijn broekzak. Weer thuis gaan die twee terug in mijn beurs. Behalve deze keer.

   Like

  1. Ja… Eens in de week kwam er iemand van de bank en konden er zegels van 1 cent, 5 cent en ik meen 10 cent gekocht worden. De zegels plakte je in een spaarbankboekje en wanneer je dat boekje inwisselde kreeg je zelfs een beetje rente.

   Like

   1. Is mij volledig onbekend, net als de schoolmelk en eventuele andere rariteiten.

    Like

Reacties zijn gesloten.