Kinderachtig

Er was een tijd, toen kon ik de klok gelijk zetten wat de postbezorging betreft. Als de postbode tussen elf en twaalf niets in de brievenbus had gestopt, dan kon ik het voor die dag wel vergeten. De laatste maanden, zeg het laatste jaar, is er geen pijl meer op te trekken. Soms wordt de post op het bekende tijdstip bezorgd, maar steeds vaker steeds later. Iets waar ik per ongeluk achter kwam toen ik rond half zes de postbode iets in de brievenbus zag stoppen.

Hoewel ik bijna elke dag de brievenbus even check, verwacht ik niet dagelijks post. Een lege brievenbus doet mij niets. Wat komt dat komt. Niet vandaag dan toch morgen. Maar soms verwacht ik wel iets. Kleine bestellingen uit binnen- of buitenland die met de gewone post worden bezorgd. Ondanks de enorme afstand die een deel van die ‘brief pakketjes’ moeten afleggen, zijn ze er vaak binnen een vloek en een zucht. De snelste bezorging vanuit Finland was vier dagen. De snelste levering vanuit Canada 6 dagen.

Ik zit te wachten op een pakketje uit Canada. Op 11 mei op de bus gegooid … en het is er nog niet. Ik weet het. Zes dagen is razendsnel voor bezorging vanuit Canada. Daarbij had ik niet verwacht dat de spullen al in mei verstuurd zouden worden. Toch ben ik vandaag al zeker vijf keer naar de brievenbus gewandeld.

Ik zeg wel eens dat ik het kind in mij levend heb gehouden. Op moment heb ik dat gevoel sterker dan anders. Ben elke keer dat ik met lege handen terug naar boven wandel een beetje meer teleurgesteld. Ik baal elke keer een beetje meer dat ik nog langer op mijn stickers en andere goodies moet wachten. Een beetje kinderachtig eigenlijk. Niets menselijks is mij vreemd. šŸ˜‰

Maar die stickers zijn zo cute. šŸ˜

17 Comments

 1. Herkenbaar. De verwachting als je de brievenbus opent. En de teleurstellling. Maar ohhh! Binnenkort die jubel in je hartje als je pakje er is. Zo fijn!

  Geliked door 1 persoon

 2. Vertragingen zijn echt niet te geloven, heeft veel met Suez kanaal te maken, en vracht door de lucht is ook de hoofdprijs, er staat ons nog veel onheil te wachten, als geduldig blijven !

  Like

 3. Nog even geduld dus…
  Die agenda/planner lijkt me toch wel heel leuk. Ik dacht altijd een echte planner hoef ik niet, zoveel gebeurt er niet in mijn leven, maar ik ben nu in mijn agenda aan het schrijven, zoals ik altijd doe, op een to-do lijst en ook wat ik gedaan heb. Ziet er toch wel erg handig uit zo! En die sjablonen erbij, echt leuk! Kun je die los kopen of zitten die bij die planner?

  Like

  1. Dat wat je op de foto ziet is een notitieboek waarin ik zelf de lay outs maak. Het sjabloon heb ik los gekocht. ‘Hoort’ bij een Japanse planner, de jibun techo, en is inderdaad handig.

   Like

 4. Als ik iets naar familie in Australiƫ moet sturen, voor bijvoorbeeld een verjaardag of kerst, dan doe ik dat zeker een maand van tevoren. Dan weet ik dat het waarschijnlijk op tijd aan zal komen. Als zij iets naar hier sturen, dan doet het er soms maar vier dagen over.
  Hopelijk zijn je stickers snel binnen en tot die tijd kom je wel aan genoeg stappen als je steeds naar de brievenbus loopt šŸ™‚

  Like

 5. De wind komt hier doorgaans uit het westen, in deze tijd van het jaar, dus ja, het pakketje uit Canada had er al moeten zijn.

  Like

 6. Een presentje van een blogvriendin uit Canada is er binnen een paar dagen. Ik heb nooit uitgezocht hoe snel precies. Mijn pakketjes naar diezelfde vriendin heeft er al eens 2 maanden overgedaan. En of dit nu met de windrichting te maken heeft? Nee, het zal vast wel iets anders zijn.

  De postbode in mijn straat varieert nogal. Mijn vaste postbode mis ik al weer een tijdje. Maar het tijdstip van bezorgen blijft gelijk. Al wil dat niet zeggen dat alles goed bezorgd wordt. De vaste postbode kent zijn wijk en maakt geen vergissingen. Maar de vervangers gooien straatnamen en nummers nog wel eens door elkaar. Ach, vergissen blijft menselijk.

  Optimistische groet,

  Like

  1. Dezelfde pakketjes die ik binnen een week ontvang, doen er richting de VS soms wel twee maanden over. Ik denk dat we het in Europa best goed geregeld hebben.

   Like

Reacties zijn gesloten.