Overprikkeling

Een week of vier geleden las ik op de site van het RIVM een bericht waarin gewaarschuwd werd voor overprikkeling zodra we de lockdown achter ons laten en we terug gaan naar normaal. Ik herkende mij wel in die waarschuwing. Ik doe het beter in een lockdown dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Heb mij maar zelden in mijn vrijheid geknot gevoeld. En ja, ik mis zo af en toe het spontaan afspreken inclusief shoppen en uit eten gaan, maar ik heb niet het idee dat mijn leven sinds maart 2020 on hold staat.

Zoals gezegd las ik herkenning. Een goede maand geleden vierde ik samen met Broer en de rest van de familie zijn 63ste verjaardag en ondanks de gezelligheid had ik het idee dat mijn brein meer moest schakelen dan op bijvoorbeeld een werkdag met stront aan de knikker. Behoorlijk vermoeiend dus.

De laatste keer dat ik op locatie heb gewerkt, ben ik eerder naar huis gekomen omdat ik de drukte op de gang, ook nog eens allemaal onbekende gezichten, niet aankon. Compleet total loss en uitgeput kwam ik thuis en heb twee dagen nodig gehad om alle indrukken te verwerken.

Best heftig, als je het mij vraagt. Zeker nu het eind van de lockdown aan de horizon gloort. Het is de hoogste tijd om weer aan mensen te wennen. Zo zit het in de planning om deze week een keer naar de stad te wandelen en om een bezoek aan een bouwmarkt af te leggen. Verder had ik een niet eens zo vage keukenbezichtigingsafspraak met een vriendin staan. Beebiesteps dus.

Ik hoefde alleen maar een appje te sturen om een datum te prikken. Twee weken heb ik tegen dat appje aan zitten hikken. Iemand over de vloer. Pffff, ga ik dat wel trekken? Vanmorgen het appje verstuurd en gelijk de enorme berg inclusief beer waar ik mee zat in de groep gegooid. Eén uur en niets een zo gek veel appjes later stond de afspraak.

Ergens tussen het eerste en laatste appje begon de beer te smelten en bleek de berg slechts een horde te zijn. Geniet ik van het idee dat ik vrijdag bezoek krijg. Iemand anders om mee te praten en voor te koken dan Zoon. Alleen al vanwege dat laatste maakt mijn brein even overuren en zit ik te genieten. Tijd om de hulptroepen in te schakelen. Heeft iemand een leuke vegetarische lunchsuggestie, anders dan een pan-tosti? Ik houd mij aanbevolen.

28 Comments

 1. Ik blijf gewoon in lockdown, denk ik. Heerlijk, vind ik het.
  Ik heb toevallig vorige week de afspraken gemaakt voor de vaccinatie. Mijn eerste gedachte: Gatver. Straks zijn alle collega’s ingeent en dan moet ik weer naar kantoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Precies zo hebben wij het ook ervaren. Als heel relaxed. Hoewel ik wel blij ben dat we weer meer mensen kunnen gaan zien. Inmiddels 2x gevaccineerd, dus heel fijn! Maar ik heb makkelijk praten want kan mijn eigen tijd indelen. Als jij op het werk wordt verwacht is dat wat anders. Veel plezier vrijdag!

  Geliked door 1 persoon

  1. Tot nu toe ‘moeten’ wij nog thuiswerken, maar soms kan het niet anders.
   Zodra wij terug moeten naar kantoor hebben we trouwens een probleem. De kantoorruimte in het nieuwe pand is voor onze afdeling precies aan en nu er drie kantoren door andere afdelingen in gebruik zijn genomen, passen wij er helemaal niet meer bij. 😉

   Like

   1. Lastig als je er moet zijn, maar zo blijft thuiswerken toch mogelijk. Veel mensen vinden dat gewoon fijn. Bij mijn dochter wordt het via een soort rooster afgesproken. Zodoende hebben ze genoeg flexplekken. Ze werkt 4 dagen en gaat er 1 van naar het werk.

    Like

 3. Ruig brood, beroosterd, met hummus met zongedroogde tomaatjes, met losse zongedroogde tomaatjes in bakje erbij, plakjes dungesneden avocado, bakje rucola erbij zetten. Los schaaltjes met rode pitloze druiven en een paar Conferenceperen voor de zoete trek …
  En het oog wil ook wat. De atfel mooi dekken, met echte servetten.

  Geliked door 1 persoon

  1. O ja, nog heel simpel wat komkommer en tomaat erbij, alvast gesneden. Allemaal lekker puur en simpel vingerfood.

   Wij doen een maand lang alsof er geen versoepeling is geweest. Mensengedragen zich alsof de Corona voorbij is. Ik haat dat. Ik vind het ook asociaal, onfatsoenlijk en dom. Ik werk gelukkig altijd thuis en laat mijn boodschappen voorlopig bezorgen. Op het knuffelen van vrienden na, is er niets wat ik mis.

   Like

   1. Ik werk nog steeds thuis (nou ja, deze week niet want vakantie) maar doe nog steeds wat ik tijdens de lockdown deed. Mensen zoveel mogelijk mijden.
    Ik wil vandaag even winkelen. Er staan drie winkels op mijn lijstje. Is het er druk, loop ik er aan voorbij en wandel gewoon weer terug naar huis.

    Like

 4. Eehm… die reactie, die heb ik standaard. Had ik ook voor de lockdown al. Autisme heet het in mijn geval. Dus: welkom in mijn wereld!

  Vega-lunchsuggesties: bloemkool-broccolitaart met geitenkaas en amandel (recept van Allerhande), paddestoelen-stroganoff met rijst (recept van Jamie Oliver) of een lekkere minestrone-soep.

  Geliked door 1 persoon

 5. Herkenbaar wel. Hoewel ik altijd wel heel erg geniet van bijvoorbeeld een drukke verjaardag, maar na afloop ben ik echt kapot!
  Oef, suggesties.. een groente omelet (of moet het ook vegan zijn?), een lekkere salade, allemaal lekker broodjes met lekkere smeersels zoals humus. Ik ben hier niet goed in. 😉

  Like

 6. Het is me wat… 😉 Laat ons maar lekker de rest van ons leven in lockdown hier – ik kan me die overprikkeling goed voorstellen. Eigenlijk raar dat ‘ze’ daar toch allemaal zo graag naar terug willen… Wil je zelf een lunch maken? Een lekkere lichte maaltijdsalade?

  Like

 7. Zit veel herkenning in. Wij zitten net een terrasje te doen, ijsjes gegeten. En ik heb zoveel last van het volk rondom mij.

  Like

Reacties zijn gesloten.