Echt H3MA

Buien, las ik in de weerapp. Tegen de tijd dat ik klaar was om deel één van mijn inkopen te doen voelde het meer als zo af en toe een beetje droog. Ik gooide mijn winkelschema om. In plaats van naar de stad te wandelen om drie kledingwinkels een bezoek te brengen, reed ik naar een nabijgelegen dorp om bij de plaatselijke bouwmarkt vervanging voor de schandalen, die ik nu gordijnen noem, te kopen. Voordeel: voor de deur parkeren. Bovendien, als ik geluk had en het was droog, kon ik ook nog even naar de H3MA gaan. Want ook die zaak staat op mijn lijstje.

Zei ik voor de deur parkeren? Dat hadden meer mensen gedacht. Ik overwoog meteen door te rijden, maar haalde even diep adem, zocht aan de zijkant van de winkel een parkeerplaatsje, deed mijn masker voor en wandelde de winkel in. In de winkel, formaat enorm, viel het qua drukte mee. Zeker bij het onderdeel ‘gordijnen’ was er ruimte genoeg. Ook in de schappen. Formaat 1 meter breed, licht doorlatend maar niet transparant bleek zo populair dat er nog slechts één wit en één crème exemplaar stond. Onverrichterzake wandelde ik naar buiten alwaar het droog was. Dus pakte ik de auto en reed naar het volgende parkeerterrein.

Vandaar wandelde ik langs een aantal redelijk bezette terrassen naar de H3MA. Er mogen momenteel 50 mensen binnen zijn. Om het tellen makkelijk te maken moet iedereen een mandje meenemen. Dat staat duidelijk aangegeven. Vond ik. Ik ontsmette mijn handen, nam een mandje en ging los. Sokken, ondergoed, pyjama, korte (balkon)broek. Het verdween allemaal in mijn mandje. Als laatste ging ik op zoek naar een lippenstift. Kleur bepalen is lastig nu alles dichtgeplakt zit, maar na jaren van dat spul uit laten drogen weet ik wel zo ongeveer welke kleur ik moet hebben.

Ik sta tussen de cosmetica vlak bij de ingang, en hoor de winkelmandjesbewaakster zeggen, ‘Je moet je handen ontsmetten een mandje pakken als je wilt winkelen.’ Uit het antwoord maak ik op dat zij het tegen een pubermeisje heeft. ‘Ik wil hier he-le-maal niet winkelen, mijn moeder wil hier winkelen.’ Een tweede meisje giechelt. Er volgt een discussie met een ultimatum. Of een winkelmandje of naar buiten. Daar is net weer een wolkbreuk aan de gang. Onder luid gekreun en gesteun worden de mandjes aangepakt en wandelen de dames achter moeder aan. Die dankzij de discussie heel even tijd heeft gehad om rustig te winkelen.

Wanneer ik bij de kassa sta hoor ik ineens dezelfde stem roepen, ‘Wow mam, wat een gave bikini. Mag ik die?’ Zachtjes mompel ik, ik wil hier he-le-maal niet winkelen. Ik zie de kassière een grijns verbergen. De winkelmandjes-bewaakster is minder subtiel. Haar lach schalt door de winkel heen. Echt H3MA, denk ik. Gevolgd door en pubers blijven pubers.

11 Comments

 1. Toen mijn kind puber was, bestond de term ‘loedermoeder’ nog niet maar ik was er een. Die had mooi geen bikini gekregen. Overigens vind ik het toppunt van irritatie een man, vrouw én twee kinderen in de supermarkt.

  Like

 2. Wat ontzettend leuk geschreven (en natuurlijk beleefd) . Beetje jaloers op jouw makkelijke schrijfstijl en om alledaagse dingen en avonturen zo uitnodigend neer te zetten.

  Like

 3. Grappig zo’n ervaring! Ook zoiets, ik zie nu na een jaar nog regelmatig mannen, die mee gaan boodschappen doen, boos kijken of mopperen als ze erop worden aangesproken dat ze geen winkelwagen hebben meegenomen. Wanneer zullen mensen het leren?

  Like

  1. Of melden dat ze liever thuis waren gebleven en er alleen maar zijn om te sjouwen. Dan denk ik, blijf buiten staan en zodra je vrouw klaar is met de boodschappen rijdt zij de kar naar buiten, jij laat je spierballen rollen, zij zet de kar terug en je wandelt samen naar huis / de auto.

   Geliked door 1 persoon

   1. Precies zo deden wij het eerst ook, maar Jan gaat bijna nooit meer mee. Ik maak gebruik van de zelfscan-kassa. Zet een kar tegenover de mijne, ik sta er tussenin. Scan de boodschappen en zet ze meteen in de tassen. Zorg ik dat ie netjes verdeeld qua gewicht, lekker relaxed, zodat ik ze in de auto kan tillen. Hij rent wel altijd meteen naar buiten om de tassen uit de auto te halen. Gaat goed hier! 😉

    Like

     1. Bij Appie? Dat vind ik dan weer niet handig, ook al uitgeprobeerd hoor! Legde ik per ongeluk weer iets in die kar. Heel verwarrend. Maar ik heb de tijd en dan is relaxed boodschappen inpakken heerlijk!

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.