Ik wist het

Dat hele poetsgedoe van mij, dat was helemaal niet nodig. Keuken en badkamer werden bewonderd, net als de nieuwe meubels (Vriendin was hier echt al heel lang niet meer geweest) en de thuiswerkplek. Toen was het tijd om met een kop koffie op het balkon te gaan zitten. Kletsen, nog meer kletsen, even zwijgen en weer verder kletsen. We gingen alleen even naar binnen om te koken. Ik kookte, en zij keek toe. Het bleek een snel recept en een half uurtje later zaten we weer buiten. Dit keer voorzien van soepkom, soep en een lepel.

Na de lunch gingen we aan de wandel. De basiliek van Venlo bezichtigen. We vermeden de drukke straten, verwonderde ons om de rij mensen bij de ingang van de Primark, liepen een blokje om. Een goede anderhalf uur later waren we weer thuis. Na een snelle opfrisser stapte Vriendin in haar auto om huiswaarts te keren. We waren het eens: we moesten het snel nog eens doen.

Zij reed naar huis, ik wandelde naar de supermarkt. At wat, en tegen vijven ging ik met een boek op het bankje in de zon liggen. Nagenietend van een heerlijke dag. Van overprikkeling was geen sprake, zei een stemmetje. Hoezo vermoeiend? Het was gewoon lekker zo in de zon. Dat maakte dat ik mij ineens zo duf en moe voelde.

Om half zeven werd ik wakker. šŸ˜“ Ik kan mij de tijd niet heugen dat ik overdag heb geslapen. Nog ben ik moe. Vechten hersenencellen met elkaar om indrukken te verwerken. Maar het was het waard. En het recept, dat houd ik erin!

6 Comments

  1. Dat je niet hoefde te poetsen wist je best: ze kwam voor jou. En het maakt haar vast niet uit of je keukendeurtjes schoon zijn. Fijn dat het zo leuk was. En ach, het went wel weer. Ooit. Misschien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Je bent het gewoon niet meer gewend! Wij kregen na maaaaaanden een van de dochters van Jan op de koffie woensdag. Ze was er om 10.45 en ging om 15.00 uur weer weg. Het laatste uur ging moeizaam, ik zag Jan inkakken… We waren gewoon moe en dan heb ik me niet eens druk gemaakt voor de lunch, want ze belde om 9.30 of het goed was dat ze kwam… dus geen tijd meer om extra te halen. Echt hoor, na zo’n lange tijd moet iedereen er volgens mij aan wennen weer mensen te zien en te spreken in levende lijve! Maar fijn dat het geslaagd was!

    Geliked door 1 persoon

  3. Goed te vernemen dat jullie een gezellige ‘meet’ hebben gehad. Ben je na het weekje verlof weer helemaal opgeladen voor aankomende week (don’t worry, het was erg rustig @work)! Geniet nog even lekker van het zonnige weekend eerst.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.