Zomer

Het is zomer, wist mijn neus mij gisteren te vertellen. Neen, dat betekent niet dat ik last heb van hooikoorts. Het is zomer omdat het BBQ-seizoen is begonnen. Een groot deel van de bewoners van de wijk waar ik resideer houden van BBQ-en. Rond etenstijd komen mij vaak de meest heerlijke geuren tegemoet. Vaak ja. Helaas niet altijd.

Mijn nieuwe onderburen vinden BBQ-en ook leuk. Denk ik. Ze zijn alleen beide niet in staat de BBQ goed aan te steken. Het begon gisteren met een vage brandlucht. Ik dacht nog dat het kwam omdat ik een Tiffany windklok pal in de zon heb hangen, met het brandpunt op de houten kast., maar neen, daar kwam de geur van smeulend hout niet vandaan.

De geur van smeulend hout ging na een half uur over in de geur van fikkende brandspiritus. Geen prettige geur, en van de rookwolken die mijn balkon opkringelde werd ik ook niet blij. Als eerste verdween de was naar binnen, een half uur later ging ik zelf ook maar naar binnen. Inderdaad, na dik een uur proberen smeulde er nog steeds alleen maar brandspiritus.

Je rook het zelfs met de balkondeur dicht. Nog eens een uur later werd de rook dunner en de geur minder. Of de onderburen daadwerkelijk iets van de BBQ hebben gegeten, weet ik niet. Diep van binnen… Nee ik lieg…. Niet eens zo heel diep van binnen hoop ik dat, naast de meubels die zij op marktplaats hebben gezet, de BBQ daar ook naartoe wordt verbannen.

Anders wordt het een hele lange zomer, ben ik bang.

19 Comments

 1. Bizar. Je gaat toch niet bbq-en pal onder je bovenburen? Of zeg ik nu iets geks?
  Nou ja, misschien is hun tuin pal onder jouw balkon. Dat zou voor mij genoeg reden zijn om niet te gaan bbq-en.
  Dat! En dat ik het niet lekker vind. Dat ook 🙂

  PS: mijn schoonzoon heeft een of andere bqq-steen. Die wordt heel snel heel warm en dan kun je bbq-en. Misschien kun je die cadeau geven voor de housewarming party?

  Like

  1. Hun balkon ligt onder mijn raam… Mijn balkon ligt 50 centimeter boven hun balkon.
   Het zijn open balkons, dus het mag.

   En ook wanneer je in een rijtjeshuis woont kan je behoorlijk last hebben van de BBQ van de buren.

   Like

  2. @Nicky: Je zegt inderdaad iets heel geks… 😉 Ik ben nog van de oude stempel: even waarschuwen voor je de BBQ aansteekt onder of naast andermens’ was, niet dagelijks BBQ-en, zodat je buren ook een keer in hun eigen tuin, of op hun eigen balkon kunnen zitten… Helaas, ik denk dat ik tot een uitstervend ras behoor…

   Geliked door 1 persoon

   1. Als je er maar wel nog heel veel jaar over gaat doen om uit te sterven, kan ik daar mee leven.

    Inderdaad, rekening houden met de buren is er tegenwoordig nauwelijks meer bij. Ik doe het nog wel. Zal door de weeks nooit de was om zes uur aanzetten; dat krijgt het hele portiek mee. In het weekend wacht ik meestal tot een uur of negen. Maar inderdaad, uitstervend.

    Hoewel… Zag gisteren de buurvrouw (leeftijd Zoon) die haar scooter pas startte toen zij voor de flat stond, en niet op de binnenplaats (wat een hoop geluidsoverlast onder de doorgang veroorzaakt, waar iedereen last van heeft).

    Like

 2. Zo was ik een keer op een bbq waar de worsten er groen vanaf kwamen … heel gek … sommige mensen doen de raarste dingen om zo’n bbq aan te praat te krijgen :-p

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig BBQ-en ze niet dagelijks en niet de hele dag. Ik ben er ondertussen achter dat ik nieuwe onderburen heb, dus wie weet leren ze het aansteken van een BBQ nog wel.

   Like

 3. Herkenbaar. Zelfde scenario hier, zondag. Net thuis van een fietstochtje, lekker in bad… waar de “heerlijke BBQ-aroma’s” van buiten me tegemoet kwamen. Houtskool, roet, en een tijdje later spiritus.
  (daarbij was er om 8u30 bij onze buurvrouw een stielman aangekomen, die de hele dag geklopt, gehamerd, “geslijpschijfd” heeft. Dan vragen mensen zich af waarom wij zo graag de rust en de natuur opzoeken. Is hier allemaal dagelijkse prik)
  (ben ik aan het zeuren nu?)

  Geliked door 1 persoon

 4. Als het vaker voorkomt zou ik ze er toch op aanspreken. Moet kunnen, van buur tot buur.

  Like

   1. Er is een vereniging van eigenaren, neem ik aan. Voor als de nood aan de man komt.

    Like

 5. We hadden ook zo buren, het appartement naast ons. Ze zijn gelukkig tijdens de winter verhuisd. Ik hoop voor jou dat je er niet constant mee te maken hebt.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.