Verbeelding of..?

De laatste jaren worden de appartementen, en met name de kleintjes op de begane grond, in mijn straat opgekocht door zogenaamde huisjesmelkers. De appartementen worden vaak verhuurd aan studenten. De populatie wisselt redelijk vlot. Zo kwam ik er gisteren bij toeval achter dat ik nieuwe onderburen heb. Een jong stel.

Vandaag had ik geen zin om te koken en stelde ‘snelle hap’ voor. Mits de kebab-boer op de hoek open was. Uitwijken naar een ander doe ik niet graag. Zoon legt de bestellingen altijd in en neemt het eten meestal in ontvangst. Een jonge gast die geen zin heeft om te koken.

Dit keer deed ik de deur open. De bezorger keek naar mij, keek naar het eten wat op de grond stond … keek naar de bon, controleerde het huisnummer en keek nogmaals naar mij. Het kan mijn verbeelding zijn geweest, maar volgens mij werd ik even ge-leeftijds-gediscrimineerd waar ik bij stond.

Het eten smaakte er trouwens niet minder om.

9 Comments

 1. Hahaha! Geweldig! Ik kwam laatst een buurvrouw tegen. Ik ging de eettent aan de overkant in, zij kwam naar buiten met een tasje. Later vroeg ze ons of het ons gesmaakt had en wat wij besteld hadden. Ze vertelde dat ze om de week eten gaat halen en dat samen met een andere buurvrouw eet. Ze wilden eens een keer een ander gerecht proberen. Dat vond ik toch ook wel erg grappig! Maar goed, ik heb het hier over 80-plussers, he. Oeps. Nou discrimineer ik ook, geloof ik.

  Like

 2. Ik dacht dat de regering nu van plan is de huisjesmelkers aan te pakken. Iedereen is het helemaal zat.

  Like

  1. Dat is toekomst. Voor nu hebben deze heren een aantal woningen hier in de wijk.
   Om eerlijk te zijn: hun huurprijzen vallen mee en de woningen worden goed onderhouden. Staat er een pand leeg, dan zijn zij er niet als de kippen bij om het op te kopen, maar wachten even de markt af.
   Of zij tzt snel van hun woningen afkomen als de ongemakken groter worden dan de opbrengst weet ik niet.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.