Als vanouds?

Toen Zoon ging werken waar hij nu werkt, maakte Vriendin daar de HR afdeling onveilig. Zeker in zijn beginjaren heeft Zoon heel wat aan haar tips gehad. Sinds een paar jaar zijn Zoon en Vriendin geen collega’s meer, maar zo af en toe maakt hij nog dankbaar gebruik van haar kennis, en geniet zij van de laatste gebeurtenissen binnen de ploeg van Zoon.

Van de week kwam Zoon thuis met een mededeling die ik wel met haar moest delen. Ik sloot het appje af met de melding dat Zoon deze week een gesprek had met een directe ex-collega van haar. Ik kreeg twee antwoorden: Ten eerste de vraag of Zoon deze ex-collega de groeten van haar wilde doen, en de tweede vraag was vanavond bijkletsen bij mij in de tuin.

Zonder verder na te denken zei ik ja. Eigenlijk zoals vanouds. Alsof er geen lockdown, besmettingsgevaar of whatever is. Gewoon spontaan.

Dat was gisterenavond. Na een slechte nacht, want tegen de tijd dat ik thuis was, was ik over mijn slaap heen, was ik zo duf als een konijn (voor zover konijnen überhaupt duf zijn) en wist, niet als vanouds. In the good old days sprak ik op een doordeweekse werkdag ‘s-avonds nooit af vanwege de naweeën. Bijna als vanouds dus. Maar wel gezellig. En fijn dat het weer kan.

12 Comments

 1. Altijd goed, even bijkletsen in de tuin. Beter duf van zoiets dan van iets naars. Wij hadden gisteren – voor het eerst in ruim een jaar! – officiële visite! (de kinderen zijn onofficiële visite). Als ik een rode lopen had gehad, had ik ‘m uitgelegd.

  Like

 2. Oh ja, ik kondig aldoor luid aan dat ik écht moet resocialiseren na dit jaar! En dat een dag “live” óp kantoor NIET gevolgd moet worden door een avondvergadering, of -bezoek, of zoiets: dat is teveel.

  Like

 3. Soms moet je het er gewoon voor over hebben, maar ik herinner het me nog hoor. Wel op tijd weg willen, niet gaan en dan een vroege dienst hebben pfff.

  Like

  1. Ja… ’t was al zo lang geleden dat ik uberhaupt een avondprogramma heb gehad….

   Maar ik weet het weer en houd de doordeweekse avonden weer zo leeg mogelijk.

   Like

 4. Back to the good old days dan maar, vanwege die naweeën. Ik kan daar ook niet tegen en houdt me aan die regel. Mijn regel.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.