Shelf cooking

Ondanks dat ik om half zeven al uit bed was, heb ik geen zin in vandaag. Nou ja, wel zin in vandaag, maar geen zin om een volwassen leven te leiden. Zelfs dat klopt niet. De vaatwasser is uitgeruimd, mijn bed dichtgeslagen, de was hangt en de planten op het balkon zijn al gecontroleerd. En nee, die hoef ik geen water te geven. Daar zorgt het hemelwater voor. Eigenlijk heb ik gewoon geen zin om vandaag onder de mensen te komen. Maar ja, ik moet boodschappen doen, zei ik op vrij dramatische toon tegen Zoon. Die gaat straks naar zijn vader toe, dus het is ook nog eens boodschappen voor één.

‘Bak een eitje op brood,’ stelde hij voor. Eieren zat. Dat klopt. Alleen het glutenvrije brood is op. Toch zette zijn opmerking mij aan het denken. Er zijn eieren, tomaten, uien, nog wat zoete aardappelen. In de vriezer ligt kip, gehakt en glutenvrije kipsaté. Er blijken nog wat pitabroodjes te zijn, en vis in blik. Er ligt nog spaghetti, staan wat potten bonen. Ik weet niet wat ik vanavond ga eten, maar dat ik de deur niet uit hoef is mij duidelijk.

Vandaag doe ik een rondje shelf cooking en morgen is er weer een boodschappendag.

12 Comments

 1. Oh, echt zó herkenbaar! ik heb op sommige dagen ook zo’n gruwelijke hekel aan boodschappen doen. Ik ben dan ook een kei in shelf cooking. Helaas ben ik nu uit-ge-shelf-cooked dus ik móet straks echt 😦

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie kreet, shelf-cooking! En een goed idee. Nog even en wij kunnen weer aan ‘garden-cooking’ gaan doen 🙂 Heerlijk! (Vond vandaag enkele ‘verloren’ aardperen, kwam nog wat tekort in de soep, en hoppa: soep met aardperen)

  Like

  1. De zoete aardappelen zijn niet verschrompeld, de saté is op. Ik vond buiten drie aardbeien en op de fruitschaal een nectarine. En als toetje: soja yoghurt met wat cruesli.

   Later bedacht ik me dat ik ook een eenpersoons chili had kunnen maken, of risotto, spaghetti etc. Niks in huis hebben klopt dus niet helemaal. ik ben verwend met een supermark zo dichtbij.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is het hè: het gemak… Vanwege ‘gemak’ zijn we vergeten dat er ook nog andere opties zijn (en dit geldt niet alleen voor het samenstellen van een avondmaaltijd… 😉 )

    Like

    1. Klopt. Ik herstel tegenwoordig mijn kleding. (want aan het consuminderen) Op die manier gaat bijvoorbeeld een paar sokken zeker een aantal maanden extra mee. Ik word er ook nog steeds handiger in ook.
     En de was hangen we al jaren op.

     Net als op heel veel andere terreinen zijn we ook op het gebied van ‘gemak’ doorgeschoten.

     Geliked door 1 persoon

     1. Klopt. Enkele – toch echt wel bewuste en kritische vriendinnen van me – laten zich nu toch vaccineren vanwege het ‘gemak’ van weer kunnen reizen… Daar verslikte ik me bijna in hoor… 😉

      Geliked door 1 persoon

 3. Heel verstandig en nog lekker ook… ik sla ook wel eens een paar dagen over hoor… alleen moet ik meestal wel voor vers de deur uit, zuivel, groente en fruit en bloemen…

  Like

Reacties zijn gesloten.