Toet & Co: Ramptoeristen

Gezeten op het balkon ben ik druk bezig met de plantjes. Een schrapend geluid vanaf de straat laat mij niet alleen opkijken, maar ook een blik over de balkonrand werpen. Ik zie een ziekenauto staan, maar kan verder niet ontdekken hoe of wat. Dan hoor ik de overbuurman met een van zijn zonen overleggen. Ik kijk die kant op, en zie een politieauto bij de overburen voor de deur staan. Zoon zijn auto staat klem. De ambulance chauffeur annex broeder stapt uit en loopt mijn straat in. Ik volg met mijn ogen zijn route en zie nog meer politieauto’s en twee brandweerauto’s. Hoe is het mogelijk dat ik niets van een oorzaak heb meegekregen..

Dey hef found a pouderbrief, roept Moeltje vanuit de dooropening. Een mevrouw is onwel geworden, piept Rozi. De politie is de straat aan het afzetten, jubelt Toet. Cool, vindt Moeltje. Die meneer met die camera, die is vast van het nieuws, piept Rozi. De Boys klimmen op de rand van het balkon en beginnen te springen en te wuiven. Geen goed idee, vind ik, en zeg hen dat ook. Duh policeman, hai vraagt om iets heavy’s zo duh lint waait not weg, grinnikt Moeltje

Daar komt nog een brandweer, piept Rozi. Toet ververst de pagina van de lokale omroep. Het gaat goed met de mevrouw. Zij is al weer bijgekomen. De heren slaken een zucht van opluchting. Er vliegt een helikopter over, draait twee rondjes en vliegt dan door naar het nabijgelegen ziekenhuis. Missjiems duh vrouw must toch to the hospital? peinst Moeltje. Of de piloot was een beetje nieuwsgierig, giebelt Rozi. Het ziekenhuis is zo dichtbij, ze kan wel lopen. Dat is minder gevaarlijk dan dat er hier een helekopter moet landen, doet Toet een duit in het zakje.

Ohoh, de overbuurman kan zijn huis niet uit, maar daar komt een meneer aan, die mag zijn huis niet in. Wat gaat hij doen? Kruipt hij onder het lint door. Wacht hij op een hulpverlener om het te vragen? Toch wel tot zijn teleurstelling wacht de jongeman braaf tot de bestuurder van de brandweerauto aan komt lopen en hem naar zijn huis begeleidt.

Iets zegt mij dat het nog wel even zal duren voordat de rust in de straat is wedergekeerd aangezien het aantal brandweerauto’s al is opgehoogd naar vier, en er druk gepompt wordt. Datzelfde iets zegt mij, dat de Boysz vandaag niet echt op tijd in bed liggen. Daarvoor zijn zij veel te hyper.

Hoe het afloopt, en of wij geëvacueerd worden, kan je hier lezen.

31 Comments

 1. Ach, doet me denken aan onze tijd in the Wild wild West. Ehhh, ik bedoel Amsterdam-West. Zolang er niemand gewond is geraakt, is het leuk vermaak voor the boyzzzs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Weet je heel zeker dat de Boys niet zelf een beetje poedersuiker ergens hebben geknoeid, omdat ze een verzetje wilden? 😉

  Like

   1. Dat klinkt al een stuk beter dan die weduwe.
    Zelf krijg ik mijn Gravatar marieclaire te zien of “Safari kan de pagina niet openen omdat de server onvindbaar is”. Dat zal bij andere blogs dan ook wel zo zijn. Niet erg, ik heb zelf toch geen blog. Voor nu ben ik tevreden. Ik vind het wel gek dat “ze” jou aanspreken met marieclaire en over Windows Netwerkcontrole beginnen. Maar goed. Ik vind het oké zo. Dankjewel voor het controleren.

    Like

 3. Protocol Poederbrief… je zou d’r bang van worden. Wat een idioot die zoiets verstuurt. Dan moet je toch wel heel erg eenzaam en verknipt zijn… (en het is natuurlijk iemand uit de buurt, die het hele circus graag van dichtbij wilde meemaken)(of heb ik nou teveel Agatha Christies gelezen?)

  Like

  1. Of het was niets en iemand heeft met meel geknoeid ter hoogte van de brievenbussen daar…
   Ben benieuwd of we ooit horen wat het was.
   Wat ik wel weet door de reacties op het nieuwsbericht dat er een hoop koekwoesen in Venlo wonen. Of te dom om te snappen wat een poederbrief betekent.

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik heb alleen gelezen dat het een onschuldige substantie was. Een van de betrokkenen (die ontsmet is geworden) ontkent op Facebook dat er uberhaupt iemand onwel is geworden…

     Maar het was wel spanning en sensatie en voor de veiligheid zitten de Boysz tegen het raam geplakt om niets te missen van een mogelijk vervolg.

     Geliked door 1 persoon

      1. Sinds de computerproblemen overdag nauwelijks thuis geweest… En als ik thuis was, nauwelijks buiten of in het buurt van het raam. Andere prioriteiten. Kan gelukkig wel weer via een rechte weg naar de winkel lopen 😉

       Geliked door 1 persoon

 4. Alle negatieve uitwassen van deze tijd komen steeds dichterbij …..

  Ik wens jou en je buren een rustige avond toe.

  Over de daders van deze onheilsacties schrijf ik maar niets op.

  Vredelievende groet,

  Like

  1. Da’s nog niet duidelijk. Er zijn alleen maar meer hulpdiensten gearriveerd, staat er een tent, worden er nog metingen gedaan (en staan de brandweermensen nu te eten; kregen zojuist allemaal een papieren tas met iets te eten van een collega aangereikt. Drie keer raden wie willen weten wat er in die zakken zit).

   Ik lees zojuist dat er vijf mensen met het spul in contact zijn geweest en ontsmet moeten worden.

   Als het niets is, is het in ieder geval een goede oefening geweest.

   Like

    1. De Boysz dachten eerst McDonalds maar dat zouden we ruiken. Wsl gewoon broodjes ham en kaas. Rozi heeft een tijdje met zijn slurfje in de lucht gezeten om te zien of hij iets kon ruiken, maar neen.

     Geliked door 1 persoon

      1. Dan waren de Boysz vast niet alleen naar buiten gegaan, maar onder begeleiding van Zoon.. Dat spul is nu eenmaal niet glutenvrij dus komt het hier niet zo gek vaak op tafel.

       Geliked door 1 persoon

  1. Her en der op het net werd lacherig gereageerd. Ondertussen staan er 7 brandweerauto’s, twee ambulances, een stuk of 5 politieauto’s, staat er een tent ongeveer 15 meter voorbij de ingang van de betreffende flat, liggen er slangen op straat, worden er nog steeds monsters verwerkt (dat gebeurt dan weer vlak bij mijn huis) en is het bijzonder om een keertje mee te maken.

   Like

Reacties zijn gesloten.