Nieuwe dealer zoeken?

Ik schreef laatst dat ik tegenwoordig leuke stickers gebruik in mijn planner. Die stickers haal ik uit het buitenland. Niet bij Meneer A of Mevrouw W, maar bij een Canadese studente die zo studieschulden weet te voorkomen. De stickers zijn niet beslist niet goedkoop maar ook niet extreem duur. Wel uberkjoet en van een goede kwaliteit.

De jongedame heeft niet alleen stickers in haar webshop. Een paar maal per jaar wordt het assortiment uitgebreid met washi tape en andere schrijfwaren. Het een nog leuker dan het andere. Volgende week start een washi pre-order event. Ik ben meer van de stickers dan van de washi, maar sommige designs zijn wel heel erg šŸ˜. De verleiding is groot.

Zeg maar was. De fans van het werk van deze jongedame hebben zich verzameld in een facebook groep. Een van de meest positieve groepen waar ik ooit lid van ben geweest. Er wordt nauwelijks een onvertogen woord gesproken en iedereen is altijd even enthousiast voor elke gedeelde bestelling, spread, youtube video. You name it en zij applaudisseren.

Vandaag was iemand aan het mopperen over de nieuwe EU-importregels die per 1 juli 2021 gaan gelden voor alle pakketten, groot en klein, uit niet EU-landen. Ik link het artikel waar een deel van de regels wordt uitgelegd hier, en ga ze verder niet herhalen. EĆ©n ding is mij duidelijk. Dat goedkope kabeltje uit China kost dadelijk net zoveel of misschien wel meer dan hier in de winkel.

Wat dat gaat betekenen voor mijn buitenlandse planner en stickerverslaving weet ik nog niet. Wellicht ga ik een nieuwe, Europese dealer zoeken. Misschien neem ik het prijsverschil op de koop toe. Misschien registreren zij zich bij de IOSS en betalen zij in het vervolg de btw. De tijd zal het uitwijzen.

Voor nu heb ik aan mijn informatieverplichting voldaan, en mijn trouwe volgers gewaarschuwd voor eventuele bijkomende kosten. NB. Het meest sneaky aan deze regeling is dat er voor het berekenen van de extra kosten niet gekeken wordt naar de besteldatum. Nope. Alles wat je in het buitenland besteld hebt en wat reeds onderweg is, maar pas op of na 1 juli in Nederland arriveert, vallen onder de nieuwe regeling.

Wat ik alleen nog niet heb kunnen ontdekken of de regeling ook voor briefpakketjes geldt. Maar goed. Als de laatst bestelde stickers er een beetje lang over doen kom ik daar vanzelf achter ;-). Mijn dealer heeft zich in ieder geval al goed voorbereid (lees ik net, een paar uur nadat ik op publiceren heb gedrukt.)

13 Comments

 1. Ik heb werkelijk nog nooit een pakketje uit het buitenland ontvangen. Ben sowieoso niet zo bestellerig dus mij maakt het niet veel uit. Maar inderdaad wel zuur voor de kleine bedrijfjes die internationaal werken, zeg.

  Like

  1. Ik vermoed zomaar dat de grote jongens zoals Ali, Wish maar ook Amazone nergens last van hebben (die zetten de pakhuizen gewoon hier neer; Amazone heeft het al gedaan) of gaan die BTW alvast heffen net voor afrekenen zodat mensen dan voor verrassingen komen te staan.
   Het zijn juist al die kleine eenmans/een familie bedrijven die hier veel tijd en energie in moeten steken, en die klanten kwijt gaan raken vanwege die paar euro extra.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik vrees dat je hierin gelijk hebt ja. Maar ik vraag me ook wel af waarom je nu dit soort dingetjes zo ver weg haalt… dus als het je lukt een lokale dealer te vinden, juich ik dat van harte toe šŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

 2. In BelgiĆ« hebben we van de postdienst zelf een brief in de bus gekregen samen met een pakketje uit Canada. In die brief stond die uitleg ook. Ik heb mij gehaast om nog wat dingen te bestellen en ben zo hard aanā€™t hopen dat allemaal toekomt voor 1 juli. Ik duim dus mee voor jouw stickertjes!

  Like

  1. De ontwerpster van de stickers is wat dingen gaan uitzoeken. Zoals het er nu naar uitziet kan ik gewoon stickers blijven bestellen. Dat is brievenpost en daar zitten geen gevolgen aan vast.
   1 tot 4 washi’s bestellen is ook geen probleem want dat is ook brievenpost.
   Zodra we meer washi of andere dingen gaan bestellen (ze heeft een uberkjoete etui in de pre-order zitten, valt het onder de nieuwe regeling. Dus dat moet ik in mijn achterhoofd meenemen wanneer ik ga bestellen. BIj twijfel gaat nu dan ook een financieel aspect meetellen (alsof het om enorme bedragen gaat duhuh..)
   Ol duim mee dat jouw pakketje uit Canada op tijd binnen is!

   Geliked door 1 persoon

   1. Het is dat er (toch in Belgiƫ) niks duidelijk is over de bedragen die zullen worden aangerekend. Of in zou verder moeten zoeken. Wel goed dat je je stickers kan blijven bestellen.

    Like

    1. Ik kwam eerst inderdaad op een Belgische site uit, en daar werden bedragen nog met een enorme slag om de arm genoemd.
     PostNL is er dus wat duidelijker over. Wat DHL doet weet ik niet. En verder kan je als consument zelf aan het rekenen gaan. Even het BTW-tarief van je artikelen opzoeken, en dan het eindbedrag ophogen met de BTW.

     NB. Voor de douane lijkt mij dit ook geen leuke klus. Vooral niet wanneer er meerdere soorten artikelen in een pakket zitten.
     NB. De posterijen moeten eerst het geld hebben. dan pas mogen ze leveren, dus ook daar gaat de opslag uitpuilen.

     Geliked door 1 persoon

     1. Nadat ik mijn reactie schreef dacht ik: Ā«Ā toch effe opzoekenĀ Ā». Van bedragen niet veel gevonden. Het is zoals je zegt, je kan zelf de btw beginnen uit rekenen. Of bestellen op webshops die van binnen Europa versturen. Een derde optie die ze gaan over de website is bestellen bij webshops die IOSS erkent zijn. Opgezocht wat dat nou weer is, en blijkbaar herken je deze webshops aan het feit dat ze al BTW en invoer aanrekenen. Zou je pakket ook sneller toekomen.

      Like

      1. Klopt. Ali is zo’n webshop (alleen heeft die dat bedrag dus ergens verstopt vlak voor het afrekenen).
       Ik kan alleen nog niet terugvinden of dat ook iets voor de handelingskosten betekent. Als je die nog steeds moet betalen blijft er extra tijd mee gemoeid zijn.

       Ach, we zien wel. In Europa zijn vast ook jonge startups die hele leuke stickers en zo maken.. šŸ˜‰

       Geliked door 1 persoon

        1. Ik las het gisteren in een besloten groep op Facebook (die van de stickers). Het moet wel ergens staan, maar vaag en veel te laat.
         Maar ik zag dat de NOS er vandaag een artikeltje aan heeft gewaagd. Ik verwacht dat de kennis dan wel langzaam door gaat sijpelen.

         Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.