The full experience

Ergens tussen de 15e en 20ste keer Murphy opnieuw opstarten kreeg ik door hoe laat het was. Terwijl Murphy een beetje stond te kreunen en steunen wandelde ik bij Zoon binnen en vroeg of hij wilde koken. Wat eten we vanavond? vroeg hij. Friet met hamburger, was mijn antwoord. Doe ik wel, bromde hij.

Vijf minuten later stond de airfryer onder de afzuigkap, werden de broodjes gehalveerd en ging hij op zoek naar de hamburgers. De vegan hamburgers want ja, zo af en toe mag ik graag mijn steentje bijdragen in de strijd tegen dierenleed.

Tussen mijn telefoontjes en frustraties door stelde Zoon vragen. Korte antwoorden waren voldoende. Net toen ik twijfelde of ik de werkdag de dag zou laten, was het eten klaar. Geserveerd op een opgemaakt bord. Terwijl hij het voor mij neerzette kreeg ik uitleg over wat er op mijn bord lag. Alsof ik in één of ander super-de-luxe restaurant zat. Alstublieft mevrouw. De frietjes zijn gebakken in de airfryer. Als garnering heeft u gekozen voor mayonaise en wat gesnipperde rauwe ui. Het broodje is op het snijvlak even geroosterd om de smaak van de afwezigheid van gluten te maskeren. Op het broodje ligt een mengsel van mayo met ketchup. Daarop de vegan burger, voorzien van een laagje cheddarkaas, dus laat dat vegan verder maar weg. Daarover zijn wat gekarameliseerde uienringen geplaatst en de getoaste bovenkant van het broodje maakt uw hamburger af.

Dan wens ik u nu smakelijk eten. En na een dusdanige bediening kon het niet anders dan dat het eten smaakte. Echt, the full experience.

24 Comments

  1. Een beetje toneelspelen geeft het leven wat sjeu. Wij doen dat hier ook graag. Mijn zoon is een halve buudredner, een stand-upcomedian, een cabaretier en ik speel mee. Leuk, zo’n jongen in huis.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.