Oorwurm (2) Buona sera

De ene oorwurm is nog niet verdwenen, of de volgende dient zich al weer aan. Net als de vorige is dit geen nummer waarvan ik denk, waar ken ik dit toch van? Da’s prettig, want weet je om welk nummer het gaat en wie de artiest is, dan is een kleine zoekopdracht op joetjoep voldoende om de oorwurm het zwijgen op te leggen. Maar ja.. Lig ik eenmaal in bed ga ik geen joetjoep zoekopdrachten uitvoeren.

Het nummer wat nu door mijn hoofd spookt is al zo oud als de weg van Rome naar Napoli. Geleerd in de tijd dat ik geen woord Engels sprak, dus mijn kennis van de tekst is fonetisch, aangevuld met zo af en toe een duduh als mijn volwassen brein zegt, wat je nu zingt, zingt Dean Martin echt niet. Na de zoveelste duh volgen de woorden buy a weddingring for your finger.

Op dat moment wordt de plaat stilgezet en volgt er, al zeker tien dagen op rij, de gedachten, ja duh, waar wou je die ring anders laten? waarna mijn fantasie op hol slaat.

Enfin. Vanmorgen galmde het lied en de gedachten nog steeds door mijn hoofd. Ik maakte een aantekening et voila… jullie kunnen meegenieten.

Buona sera signorina buona sera
It is time to say goodnight to Napoli
Though it’s hard for us to whisper buona sera
With that old moon above the Mediterranean sea
In the morning signorina we’ll go walking
Where the mountains help the moon come in to sight
And by the little jewelry shop we’ll stop and linger
While I buy a wedding ring for your finger

9 Comments

 1. Ooit, toen ik een meiske van een jaar of 16 was, zat ik op een heuse dartvereniging bij café Den Fonz in Dorst (bij Breda). Tijdens feestavonden daar ging de eigenaar van het café altijd zingen. Onder andere dit nummer. Ik zat op het biljart mee te zingen tot hij mij van het biljart af trok en met me ging rock en rollen. Zo verlegen als ik was, vond ik het toch heel leuk. Mooie herinnering. Nou dat nummer nog uit mijn hoofd zien te krijgen.

  Like

 2. Een geweldig nummer! Haha, dat fonetische heeft iedereen denk ik wel. Ik denk nu ook wel als ik meezing, vroeger zong ik het anders, daar klopte echt geen bal van, maar wel leuk! Ik ga als ik een oorwurm heb inderdaad even naar YouTube om iets anders te beluisteren en dan is het over.

  Like

  1. Ik weet dat ik in een nummer van Mud niet ‘the secrets that you keep’ maar de cigarettes that you keep’ zong. Wist ik veel wat een secret was.

   Like

 3. Ah, een van de favorieten van mijn moeder. Die zong ze altijd luidkeels mee. Vanavond is de stem van mijn moeder die dit zingt, ‘mijn’ oorwurm dus… ❤️ Dank!

  Geliked door 1 persoon

 4. Gelukkig heb ik geen last meer van oorwurmen. Zonder aanwijsbare remedie zijn die verdwenen. Het romantische lied eindigt wel wat commercieel: kopen. Een echte vent maakt die trouwring zelf.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.