Oorwurm (3) Neuriënd in de regen

Vanmorgen begon ik aan een dag die agenda technisch een rustige dag zou worden. Toen de eerste afspraak van de dag, die ook nog eens op locatie zou plaatsvinden, werd gecanceld, kon ik mijn geluk niet op. Een dikke twee uur tijdswinst, wie wil dat nu niet. Gewoon een keertje alle tijd hebben om je werk af te maken.

Ik denk dat het universum mij te vrolijk vond. Te blij. Te weet ik veel. De telefoon ging. Er is een storing, kreeg ik te horen. Ik ga meteen aan de slag met communiceren. Op de twee plaatsen waar wij als ICT storingen met het publiek mogen delen. De ene plek springt niet in het oog, de andere zit verstopt. Ik vraag onze Communicatie-afdeling of zij een eerder geplaatst nieuwsbericht nogmaals kunnen plaatsen. Het antwoord is nee. Geen nieuwswaarde meer.

Ineens is mijn dag gevuld met communiceren. Over een kleine storing. Over een oude storing. Over van alles en nog wat, behalve met mijn geplande werk. Ook mijn geplande eindtijd die ik voorbij tikken. Om half zes trek ik de stekker eruit en stop. Licht gefrustreerd. Ik vraag Zoon om te koken (we hadden weer friet met van die vegan hamburgers) zodat ik eerst even naar de brievenbus kan wandelen om een kaart te posten, en aansluitend het vuilnis weg kan brengen.

Gewoon om even buiten te zijn. Als ik de kaart wegbreng voel ik hoe groot de druppels zijn. Ik loop wat steviger door dan normaal. Op de terugweg maak ik zowaar een huppeltje. En als ik het vuilnis wegbreng doe ik dat al neuriënd en kan ik het niet laten om een keer in een plas te springen.

Het werkt. Ik zie mijn frustratie samen met de regen in de put verdwijnen. Alleen aan het zingen heb ik mij niet gewaagd. Ik wil hier graag nog wat langer wonen en zit niet te wachten op politiebezoek vanwege geluidsoverlast.

What a glorious feeling, I’m happy again…

6 Comments

  1. Dat snap ik. Helemaal. Dat je niet zingt, snap ik dan weer niet. Niks van aantrekken; gewoon doen! Zo lekker!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.