Gered

Aan het begin van elke zomer spreek ik met mijzelf af om niet meer planten op het balkon te zetten dan ik potten heb. Als ik heel eerlijk ben, is zelfs dat al teveel. Maar ja, om potten werkloos de zomer door te halen, dat is iets wat mij echt niet gaat lukken. Mijzelf beperken tot het aantal potten wat ik heb trouwens ook niet. Dan neemt het bezoek een paar plantjes mee, en vertrek jezelf ook met een plant onder je arm wanneer je bij een hobby-tuinder op bezoek bent geweest. Dat ik Instagram accounts al Moesmeisje en Stadstuinieren volg, werkt ook niet echt mee om mijn hebberigheid naar een vol balkon in te toom te houden.

Gisteren ging ik om. Ik nam mijzelf voor om vandaag, as we speak, een paar potten met inhoud aan te gaan schaffen. Gewoon omdat het kan. Mijn interne conversatie was het er nog niet helemaal mee eens en de dames Me, Myself & I maakte ruzie dat het een lieve lust was. Om de dames het zwijgen op te legen opende ik Facebook en zag dat ik een berichtje had. Van de balkontuinierster aan de overkant van de Maas. Ik zoek iemand om tijdens mijn vakantie mijn balkon bij te houden, las ik. Zou jij misschien…?

Ja, riepen de dames in koor. Dan weet jij weer hoeveel werk het is, en dan laat je dat onzalige idee van heel veel planten op het balkon vanzelf varen. De dames hebben gelijk. Ik zei ja, en nog voor ik de eerste druppel water heb rondgebracht weet ik alweer hoeveel werk het is. Maar wel leuk, even echt tuinieren in plaats van alleen maar de planten water geven. Oh. en had ik al gezegd dat het op de negende verdieping is, en ik hoogtevrees heb. Nee? Bij deze.

9 Comments

  1. Ik heb ook hoogtevrees. Maar het uitzicht vanaf 9 hoog zou voor mij een reden zijn om de planten te gaan verzorgen. Krijgen we nog een foto van het uitzicht?

    Like

    1. Het eerste huis na de hal. Dat lukt net. En als ik bezig ben, merk ik niet dat het zo hoog is. Dat doe ik pas als ik naar beneden kijk. Wat ik net van plan ben om te doen.

      Like

Reacties zijn gesloten.