Voelt beter

Mijn kledingkast oogt leeg, en niet omdat ik het winterspul op heb geborgen. Daar doe ik niet aan. Alles wat ik aan kleding heb hangt of ligt in één kast. De hoogste tijd voor wat aanvulling. Na de vierde naad in de broek die ik online kocht besloot ik te wachten tot ik weer gewoon de winkel in mocht. Iets met passen is wel handig.

Noem mij een zeikerd, daar lig ik niet wakker van, maar ik zit niet te wachten op de drukte in de binnenstad en daarmee in de winkels. Dat het druk is staat voor mij buiten kijf. Technisch is het voor mij namelijk mogelijk om de afstand voordeur – dijk bij de Maas binnen twee minuten af te leggen maar de laatste weken sta ik regelmatig meer dan vijf minuten te wachten om de weg over te kunnen steken. Nu zullen niet al die mensen naar de stad gaan, maar een groot deel wel.

Vanwege mijn werk is een keertje in de vroege ochtend naar de stad gaan niet echt een optie. Blijft de maandag over. OP maandag zijn de winkels slechts een halve dag open en is het meestal wat rustiger. Alleen jammer dat beide winkels waar ik graag mag shoppen op maandag gesloten zijn.

Even overwoog ik aan collega te vragen of het goed was wanneer ik woensdag wat later zou beginnen. Maar kom op hé, vrij nemen om te shoppen? Dat is wat mij betreft, als zijnde een non-shopper, echt een brug te ver. Jullie raden het al. Ik ben overstag gegaan, heb de website van winkel één bezocht en mijn winkelwagentje volgeladen. Buiten dat er geen medeklanten en geen winkelpersoneel in mijn nek stond te hijgen, staat op de website alleen kleding van het eigen merk. Dat scheelt keuzestress.

Ondanks mijn voornemen minder via het internet te kopen voel het beter. Veel beter. Ben jij al weer in een winkel (niet zijnde supermarkt) geweest? En zo ja, wat vond je ervan.

19 Comments

 1. Nope. En zolang ik thuiswerk en alleen op kantoor zit, gaat dat ook niet gebeuren. Ik bedacht me toevallig gisteren nog hoe verdraaid handig ik dit vind! Ik heb vandaag bloesje 1 aan en spijkerbroek 1. Overmorgen trek ik bloesje 2 aan en spijkerbroek 2 en dan gaat setje 1 in de (mini)was. Ik ga pas weer winkelen als een van deze items versleten zijn. Zo heerlijk dit! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik moet eerlijk zijn om te zeggen dat ik mijn kleding eigenlijk altijd online koop. Ik hou niet van passen in nauwe en stoffige hokjes. Ik doe dat liever op mijn gemak thuis. Nu ik niet echt meer naar kantoor ga, doe ik nu wat langer met mijn huidige garderobe en ga voorlopig even niet meer kleding kopen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Vroeger kocht ik veel (kleding) online. Paste het niet, dan ging het terug. Vervolgens erfde ik van mijn moeder veel kleding (wij hadden dezelfde maat), en toen we naar ons Gele Huis vertrokken had ik een garderobe voor de rest van mijn leven, en ver daarna. In 1 kast in de slaapkamer hangen een paar ‘seizoensitems’. Ik draag de kleding nu tot die ‘op’ is en dan heb ik mijn eigen ‘winkeltje’ op zolder. Daarnaast werk ik natuurlijk in een winkel waar kleding wordt gemaakt, lokaal, en veelal gemaakt uit ‘hergebruikte’ materialen (bijvoorbeeld kimono’s van lapjes van oude spijkerbroeken, met een voering van een afgedankt maar nog goed te gebruiken mannenoverhemd) – heb ik iets nodig, dan haal ik het daar 🙂 Echter: ik loop op dit moment tegen twee niet voorziene ‘problemen’ aan. Daarover zal ik ook weer eens een blogje schrijven 🙂 (En hierbij dank voor de inspiratie)

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat ik een bron van inspiratie mag zijn.

   En nog fijner dat je in je eigen kast kunt shoppen. Vroeger ging mijn kleding naar mijn moeder. Die droeg het op. Nu doe ik dat zelf.

   Geliked door 1 persoon

 4. Afgelopen zaterdag moest ik in de stad zijn, bezoek aan de opticien. Om twee uur. Het is op zaterdag markt in het centrum, dus extra druk. Ik vond het verschrikkelijk. Ben bijna rennend en mét mondkapje terug gegaan. Na het bezoek, dat wel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik wilde je “vierde naad” bericht nalezen… Maar de link leidt terug naar je home-page.

  Like

 6. Ik ben in een klein kledingwinkeltje geweest, hier heel vlakbij, want ik had heel dringend wat shirts nodig en ben heel goed geslaagd met 5 stuks. Dan kan ik weer een hele tijd vooruit. Verder bestel ik alles online. Ben er nog niet aan toe om te gaan shoppen. Alleen supermarkt en dat vind ik al…… spannend…. Sta om 8 uur voor de deur. Vorige week was het best druk al zo vroeg en dan voel ik me toch onprettig.

  Like

 7. Ik ben wel in winkels geweest, maar dat was nog in mondkapjetijd.
  Sinds die niet meer hoeven alleen nog maar in de supermarkt geweest.

  Geliked door 1 persoon

 8. Telt de Action? Ik shop niet graag ik heb twee kledingwinkels waar ik wel eens kom maar daar moet ik dan toevallig langskomen.

  Like

 9. Vsndaag met schone zus en petekind in Den Bosch geweest na haar examen. Rustige dag, voldoende ruimte en zelf beetje opletten dan lukt t prima. Maar zondagochtens in Venlo was ik zo weg. Te benauwd en te druk. Ik koop t liefst in winkels maar waar nodig ook online.

  Like

  1. Daarom ben ik zondag niet naar Venlo gedaan.

   Als ik vakantie heb ga ik wel eens in de ochtend richting de winkels. (Als ik dan iets nodig heb).

   Like

 10. Als winkelhater shop ik vooral online. Behalve voor broeken, want die wil ik graag passen. Maar ik heb ook nog geen moed gevonden om mij in een te drukke winkel te begeven voor mijn minst favoriete bezigheid 😀

  Like

  1. De vorige broek was veel te groot. Nu dezelfde, andere kleur, maat kleiner besteld. Als-ie niet past gaat-ie terug.

   Passen is het enige wat ik mis bij internet shoppen.

   Like

 11. Ik was sowieso nooit een winkelshopper zoals jij. Onlangs effe (20 min voor sluitingsuur) binnen gesprongen bij mijn favoriete kledingwinkel. Zo doe ik het meestal.

  Like

  1. Grinnik. Een dag shoppen was voor mij: drie winkels (niets kopen), twee terrasjes en lekker uit eten.

   Of een sprintje naar de winkel waar ik meestal slaag, even snel in de rekken neuzen, passen en weer weg.

   Dus nee, ook nooit een echte shopper.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.