Ook de derde keer

Ik was wat snotterig toen ik vanmorgen wakker werd. Hooikoorts, dacht ik en nam een pilletje. En een glas jus en vier koppen koffie. Tijdens het tweede overleg van de dag dacht ik Hum, het lijkt erger te worden. Tijdens het vierde overleg ging ik van warm naar koud en weer naar warm en pakte de thermometer erbij. Mijn ene oor zei 37,5, het andere 38 graden Celsius. Nieh goeh nieh dus.

Via de website was de testafspraak met de GGD zo gemaakt. Nee, ik wil mij niet laten testen omdat ik op vakantie ga. Ja, ik ben gevaccineerd en ik weet ook nog wanneer. Om kwart voor vijf kon ik al terecht. Tussen het moment van afspraak maken en afspraak hebben heb ik de drie mensen waar ik sinds lange tijd mee in aanraking ben geweest even op de hoogte gesteld zodat zij wat afstand kunnen houden tot ik de uitslag heb. En ik voerde nog een overleg. Met steeds minder stem.

Tien minuten te vroeg kon het testen beginnen. Ook de derde keer, dit keer gezeten op een stoel en niet in de auto achter een geopend raam, was er geen lol aan. Nu maar hopen dat het krijgen van de uitslag net zo snel gaat als het maken van de afspraak en het testen zelf.

Dan ga ik nu een hapje eten en op tijd naar bed. Wordt vervolgd zal ik maar zeggen.

Update: ik ben negatief getest op corona. Kan ik gewoon uitzieken en de dingen doen die moeten gebeuren.

15 Comments

 1. Hopelijk valt het mee! Ik was gisteren uit het niets ook ineens snotterig. Normaal zou ik niet weten waar ik het vandaan zou hebben, maar in het weekend op een heel kleinschalig beursje gestaan, en de Covid regels (hoe goed van te voren afgesproken) werden niet echt goed nageleefd. Dus ik had al gekeken waar ik een afspraak kon maken voor een test. Vandaag: niks meer aan de hand 🙂 Dus ben al lang blij, want die tests……heb er eentje gehad, maar wordt er niet heel blij van. Mijn braakreflex is heel goed ontwikkeld (om het zo maar te zeggen)…….

  Like

  1. Ik geloof dat de tester in kwestie ook niet vrolijk werd van mij. Er stond een stagiaire bij. ‘Hoge tong,’ zei zij. ‘Geef eens een spatel’. Toen lukte het kokhalzen best wel.

   Like

  1. Ik hoop het ook. Griepje dan. Hoewel het waarschijnlijk van een zomerbriesje is gekomen. Voorlopig toch maar ziek gemeld in afwachting van de uitslag. Zelfs de koffie smaakt niet.

   Like

 2. Sterkte dan maar weer… Vond je stem bij ons 2de gezamenlijke overleg ook wat meer ‘hees’ geworden. Nu maar hopen dat de C-19 niet weer de boosdoener is.

  Like

  1. Dank je en dat hoop ik ook. Ik wil gewoon weer eens griep … of een forse verkoudheid. Al is het maar voor de mensen waar ik zaterdag en gisteren mee in contact ben geweest.

   Like

Reacties zijn gesloten.