Teken van leven

Met een perfect gevoel voor timing viel ik deze week even stil. Net nu Limburg wereldnieuws is geworden. Niet omdat ik natte voeten heb of als een soort Hannes Brinker met mijn vinger in de dijk zit, maar omdat ik niets te melden heb. Kucht. Ja, het water stijgt, maar daar wordt zelfs door de NOS verslag van gedaan, dus wat kan ik er nog aan toevoegen. Niks, noppes, nadah.

Waarom ik vanavond de stilte even verbreek? Gewoon om jullie te laten weten dat we in Huize Digitalix nog steeds droge voeten hebben. Ja, in het zuiden van de provincie is het water heftig te keer gegaan. Ja, het water stijgt nog steeds. Ja, het ziekenhuis hier net om de hoek en diverse lager gelegen delen van Venlo worden geëvacueerd, maar dat is uit voorzorg. Zoon en ik blijven vannacht gewoon in ons eigen huis.

Wat niet wegneemt dat ik vannacht, na het bereiken van de hoogste waterstand, heel erg opgelucht ademhaal wanneer ik dan nog steeds droge voeten heb. Want het water stijgt wel enorm snel.

23 Comments

 1. Gelukkig gaat alles goed met je. Ik heb veel aan je moeten denken de afgelopen dagen.
  Maar wat een ellende in jouw provincie en in Duitsland en België! Het is echt een ramp!

  Like

 2. 1 hoog zal zeker een voordeel hebben. Maar heb je ook al een rubberboot op je balkon voor het geval je op die hoogte weg wilt komen? 😉

  Like

 3. Wauw, fijn even iets te horen, zeker over al dat water. Veel aan je gedacht hoor! Hopelijk is het allemaal niet erger geworden en is het ziekenhuis ook verschoond gebleven van schade of wat.
  Sterkte ermee! Mooie foto’s, je ziet het gewoon vollopen… verschrikkelijk

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is ook spannend. Niet alleen of het water niet over de dijk komt maar ook… Houden dijken en schotten en andere oplossingen het. Dat wat bij Meerssen gebeurde met de wel, kan op meer plaatsen gebeuren…

   Like

 4. Fijn dat je iets van je laat horen! Ik dacht al dat je te hoog woonde om direct last te hebben, maar jij bent – met een aantal anderen – toch geregeld in mijn gedachten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is bizar en beangstigend… Zien hoe hard het water stijgt en moeten vertrouwen op de kenners dat het goed gaat komen. Al zijn er wat zwakke plekken in de dijk. Las zojuist dat ze bij Steyl, twee kerkdorpen zuidelijker, de dijk aan het verhogen en verstevigen zijn. Uit angst dat….

   Geliked door 1 persoon

 5. Het is bizar zoals je weet was ik in de buurt vandaag en wat begon as een rondje natuurgeweld kijken eindigde in verstilde onrust. Het zien stijgen vandaag het is heftig.

  Like

 6. Ik vind het wel heftig hoor om al die beelden te zien. wat een verdriet en ellende toch weer …

  Like

 7. De foto’s zeggen meer dan 1000 woorden. Het lijkt een mooi vredig beeld de laatste en tegelijk intens “unheimlich”. Denk dat je lezers hoe dan ook blij zijn met je teken van xxx

  Like

Reacties zijn gesloten.