Beetje groen

Zoals ik in juni al schreef mag ik van mijzelf geen nieuwe bloempotten voor op het balkon kopen. De potten die er staan mag ik tot de nok vullen maar meer potten dan er nu staan is gewoon geen haalbare kaart. Ondanks enige scepsis van mijn lezers ben ik al een maand verder zonder dat er een nieuwe pot is aangeschaft. Een waar mirakel want na 100.000 tevergeefs pogingen een avocadopit te laten wortelen is mij dat ineens weer gelukt.

Ik nam de plantenmassa op het balkon eens in mijn op en in mijn hoofd ontstond het pottendansschema met de daaruit voorvloeiende acties.

 • Afscheid nemen van de viooltjes en zo een grote pot vrijmaken.
 • Bougainville overpotten naar de grotere pot.
 • Medium pot gebruiken voor de avocado.
 • Afscheid nemen van de dode kruiden. Beide potten koriander in dit geval. De bieslook is denk ik nog wel te redden.
 • De aardbeienplanten in een andere medium bak zijn zo oud dat er al twee jaar geen vruchten meer aankomen. Er volgde weer een afscheid.
 • Het perkgoed wat ik enige tijd geleden van een vriendin kreeg en al een tijdje saampjes in een te kleine glazen pot stonden, verhuisde naar de leeggekomen pot.
 • De bieslook kreeg een grotere plastic pot en verhuisde naar de glazen pot. Eentje zonder lekgaatjes. Maar dat is in de kast geen probleem.
 • Aansluitend verschoof ik nog wat planten in de kast. De vijg (met drie dikke vruchten) verhuisde naar een zonnig plekje op de bovenste plank van de kast; vetplant, avocado en schaduwplant vonden een plekje op de onderste verdieping van de kast.
 • De hangbak is nog leeg. Ik twijfel nog tussen zomerbloeiers en kruiden. Tot die tijd blijft de bak leeg.

Na afloop waren mijn handen smerig en voelde mijn vingers een beetje groen.

13 Comments

 1. Blijft leuk, die kast!
  Ik mag ook niks meer op mijn balkon zetten want we kunnen bijna niet meer zitten door de bloemenweelde. Heel mooi, hoor. Maar soms denk ik ook “Oeps. Beetje uit de hand gelopen”. Ik heb voor het eerst lege bloempotten over. En ik ga niets kopen voor er in. Denk ik.

  Like

 2. Knap dat je je aan de afspraak met jezelf houdt! Ik heb laatst ook een avocadopit geplant… maar ik zie niks gebeuren. Ik weet dat het kan want toen zoon en schoon nog in Nederland woonden had zij er ook een. Was best groot geworden, aan mijn dochter gegeven toen ze terug naar GC gingen maar dat heeft hij niet overleefd. Ze heeft geen groene vingers…

  Like

  1. Zelfs met groene vingers zijn het lastige planten. Te veel direct zonlicht en ze gaan dood. Een paar forse regenbuien en ze gaan dood. Je kijkt er een keertje verkeerd naar en ze gaan dood.

   Like

  1. Geen nieuwe potten voor het balkon. Eerste, tweede of meerderhands. Het balkon is vol.

   Al kan in geval van nood er voor een klein potje nog wel een plekje gevonden worden … 🙃

   Like

Reacties zijn gesloten.