Mijn eer te na

De meeste laptops komen met een geïntegreerd touchpad. Handig natuurlijk, maar mijn voorkeur gaat uit naar een muis. Met of zonder staartje maakt mij niet zoveel uit. Toch zijn er momenten, on the go bijvoorbeeld, dan is een touchpad handiger dan een muis. Bijvoorbeeld wanneer ik op het bankje in de zon mijn laptop wil gebruiken.

MAAR DAN MOET HET TOUCHPAD HET WEL DOEN.

Vrijdag deed-ie het niet. Wat ik ook probeerde, zonder muis deed de cursor he-le-maal niets. Waarschijnlijk heb ik het touchpad uit gezet, dacht ik, en opende de instellingen. Het touchpad stond gewoon aan. Ik bracht een bezoek aan meneer Google. Die suggereerde verouderde drivers. Ik ging op zoek naar updates maar vond niets. Er zat nog maar één ding op, het stuurprogramma verwijderen, de laptop uit en weer aanzetten en dan moest de meest up to date driver geïnstalleerd worden.

DAT GEBEURDE OOK, MAAR ZONDER HET GEWENSTE RESULTAAT.

Ook een groot deel van de zaterdagochtend verspilde ik met het zoeken naar een oplossing van mijn probleem. Nou ja, het probleem van mijn laptop. Ik weet het. Waarschijnlijk is er best een collega met meer ICT-kennis bereid om een blik op mijn laptop te werpen. Maar om heel eerlijk te zijn, is dat mijn eer te na. Je bent een digi-aatje of je bent een digi-beetje. En aatjes… die geven het niet zomaar op.

Zondagavond dacht ik dat ik met een toetsenbordcombinatie mijn laptop opdracht had gegeven om naar mijn pincode te vragen in plaats van naar een vingerafdruk. Ik haalde de Windows en de functietoets door elkaar. Via de touchpad gleed mijn vinger naar de scanner en tot mijn verbazing zag ik de cursor over het scherm bewegen. Bleek mijn eerste ingeving, dat ik de touchpad zelf had uitgeschakeld toch te kloppen. Alleen niet via de instellingen maar via het toetsenbord.

WEER WAT GELEERD!

12 Comments

 1. Uhu. Ik herken dat wel, ja.
  Ooit een door verkering speciaal voor mijn gebouwde computer gekregen. Na twee dagen bij mij thuis gestaan te hebben, was-ie stuk. Deed helemaal niks meer. Dikke paniek! En niet de verkering bellen, he? Met klotsende oksels zitten googelen. Las alarmerende dingen over harde schijven vervangen en zo. Tot een slimmerik opperde dat er nog een USB-stick in de computer zat. Dan probeert de computer van daaruit op te starten en dat lukt dus niet. En dat klopte! Stickje eruit en toen (halleluja) deed-ie het weer. Dit zijn wel de lessen die je noooooit meer vergeet.

  Like

 2. Leuk je layout! En mooi dat je het ontdekt hebt mijn pad staat ook uit en heb ik alleen nodig als Vriendjelief met zijn zender aan het kloten is, dan stoort ie namelijk mijn draadloze muis.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je (layout, al is dat het werk van de theme-designer en niet van mij, al heb ik de stukjes bij elkaar gepuzzeld) …
   Ik gebruik het pad ook niet zo vaak, maar als ik het wil gebruiken moet het wel aan gaan.

   Like

 3. Ik gebruik ook het liefst een muis. Dat werkt toch prettiger. Problemen met computers en internet vind ik altijd vreselijk: je bent zo een paar dagen verder!

  Like

   1. Je gelooft het haast niet, maar ik ben zojuist drie kwartier bezig geweest om een screenshot op mijn chromebook afgedrukt te krijgen op mijn (wireless) canon printer……… Want die was zogenaamd niet te vinden…..Tja. Opgeslagen op google drive en via mijn telefoon, na wat fratsen, toch kunnen afdrukken. Hier leer ik niets van, behalve geduld hebben. 😉

    Like

 4. Zo heb ik een hele tijd gezocht naar de toetsenbordverlichting. Bleek FN – Pijltje nar rechts te zijn. Mijn touchpad staat ook uit, omdat ik die wel eens per abuis aanraak. Het wiebelstokje laat ik aan voor nood. Maar dat is niet echt nodig aangezien mijn draadloze kleine muis en muisplank (20x12cm karton) altijd meegaan. Een muis werkt een stuk sneller en preciezer. De instellingen van die meuk zit als programmaatje in m’n systeemvak.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.