Chemische aanval

Zondag, ongeveer een half uur nadat ik de witte was had ingezet, kwam Zoon de wasmand weer volstorten. Met voor twee weken sokken. Zoon is the apple of my eye. Een proper kind. Schoon op zichzelf. Schuwt de deodorant niet. Hij heeft alleen een beetje last van zweetvoeten wat door zijn werkschoenen wordt versterkt. Een paar vuile sokken van het kind zijn nog wel te handelen. Zeven paar gedragen sokken maakt dat het behang los raakt en begint te krullen. Alles boven zeven paar vuile sokken staat gelijk aan een chemische aanval. Zelfs wanneer je kampt met een verstopte neus.

Die sokken schreeuwde om gewassen te worden. Maar ja. De witte was stond al in, en om aansluitend nogmaals een machine te draaien met voor twee weken sokken, dat vond ik overdreven. Op maandag was mijn beddengoed aan de beurt en de sokken, die mochten wachten tot de mand wat voller zat. Tenminste, dat was het voornemen. Maar elke keer wanneer ik alleen maar langs de badkamer liep benam de geur mij mijn adem. Mijn eetlust verdween. Niet voor de eerste keer vroeg ik mij af hoe het mogelijk was dat Zoon op die kleine kamer van hem voor twee weken vuile sokken kon verzamelen zonder over zijn nek te gaan. Maar ja, roker. Die heeft nauwelijks nog werkende geurreceptoren.

Terwijl die van mij overuren maken. Dinsdag tussen de middag meende ik de sokken zelfs op mijn werkplek te ruiken. Een soort chemtrail, maar dan echt. Elke hap van mijn eten smaakte naar zweet sok. Qua watermanagement was het beter geweest wanneer ik nog een dag of drie, vier had gewacht met wassen maar ik wilde niet het risico lopen dat buren gingen klagen en de brandweer een gevaarlijke stoffen meting kwam doen.

Mark en Hugo kunnen trouwens tevreden zijn. Nadat ik sokken in de machine had gestopt heb ik eerst mijn handen met veel water en zeep gewassen. Wel twee minuten. Just to be safe.

Wie heeft de gouden tip? Anders dan Zoon zijn eigen was laten doen.

29 Comments

 1. Hahahahaha ik zit luidop te schateren, zo herkenbaar! Was hier met jongste dochter idem, en ik had net dezelfde reacties als jij. Na een tijd zit die geur gewoon in je hersenen gebeiteld, ook al ruik je ‘m niet, je ruikt ‘m toch.
  In oude rieten mand op het terras zetten misschien?

  Like

  1. Hij doet steeds vaker zijn eigen was… En neemt die van mij dan ook meteen mee (want die ligt naast de wasmachine op de badkamer en valt op).
   En soms gaat het fout.

   Like

 2. Je krijgt er zoveel voor terug, he? 😉
  Hilarisch geschreven maar wel een rottig probleem, hoor. Ik bedoel er zijn (veel) ergere dingen maar toch.. Ik heb het ooit lang geleden eens gehad en toen heb ik een tijdje zo’n Kruidvat-eigen-merk-voeten-spray gebruikt. Of het toeval is, weet ik niet maar ik heb er nooit meer last van gehad. En schoenen wisselen, he? Niet elke dag dezelfde aan. Maar ik weet niet hoeveel paar werkschoenen hij heeft.

  Like

   1. Veiligheid schoenen zijn hermetisch afgesloten kweekbakken voor zweet en bacteriën. Bamboesokken en geitenwollen sokken en heel veel talkpoeder kunnen een beetje helpen.

    Vriendelijke groet,

    Like

    1. Dan worden zijn volgende sokken toch exemplaren van geitenwol of bamboe en ga ik hem voorzichtig de talkpoeder aanpraten.
     Bedankt voor de tip.

     Like

 3. Ik snap niet dat hij zijn was niet in de mand gooit zodra hij het heeft. Hoezo zoveel paar sokken ineens? Antitransparant deo dicht porieen net zoals zwarte thee. Ik weet dat de zee goed werkt dus misschien badje met zeezout? Het is duidelijk dat er teveel bacteriën op zijn voeten zitten dus een badje met azijn zorgt er alvast voor dat die dood zijn en het werkt ook voor de zuurgraad en dus op langere termijn. Zelf heb ik goede ervaring met sudocrème je weet wel babybillenzalf zinkolie is het werkende middel kan je ook los kopen geloof ik. Teveel zweet maakt warm en vochtig ideale plek voor bacteriën die die lucht veroorzaken. En koop een puimsteen minstens twee keer per dag wassen en daarna schuren. Gebruik jij wasverzachter meteen mee stoppen. Betere schoenen aanvragen bij de baas. En dreigen je zoon de deur uit te zetten als hij er niets aan doet.

  Like

  1. Met zinkzalf hebben we het probleem bij de start van de pubertijd aardig onder controle gekregen.
   Wasverzachter komt er niet in huis.
   De rest.. Ik zal het eens met hem bespreken.

   Like

  1. Normaal gaat het goed qua ritme. Deze week… Chemische aanval.

   Wat betreft het materiaal zorg ik er wel voor dat er steeds minder synthetische zooi in zit. Dat scheelt ook al.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik draag alleen volledig leren schoenen. Na het werk gaan de schoenen uit en de sokken in de was.

  Nu ik geen dier en/of zuivel meer eet ruiken mijn voeten ook minder.

  Stille groet,

  Like

  1. Zoon neemt het niet zo nauw qua materiaal van zijn schoenen. En de werkschoenen zijn standaard en echt van het werk, dus geen zeggenschap.
   Zuivel eet hij nauwelijks, dier wordt steeds minder. Dus wellicht is er hoop,

   Geliked door 1 persoon

   1. Meerdere schoenen gebruiken was bij mij de start. Zijn het veiligheid-schoenen die hij moet dragen?
    Want dat blijven krengen.

    Vriendelijke groet,

    Like

    1. Yup, veiligheidsschoenen. De mevrouw die geholpen heeft met de beste schoenen voor hem uitzoeken had ook zoiets van ‘beter dan dit kan ik je niet helpen’..

     Like

 5. Een grote emmer met een goedsluitende deksel gebruiken. Dat werkt heel goed. Je ruikt het pas als de emmer open gaat. Als extra tip zou je er ook nog wat waspoeder in de emmer kunnen gooien.
  Overigens hebben wij hier gewoon een aparte sokkenwas: 1 keer in de 2-3 weken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Ik ga mij er eens in verdiepen. Ooit hebben we het heel aardig onder controle gekregen met zinkzalf. Maar dat was voor die werkschoenen.

   Like

 6. Een luchtdichte wasmand? Wasknijper (voor jou)? Zijn sokken op de badkamer boven de wasmand opslaan zodat hij de vuile kan droppen als hij nieuwe pakt? Of het gouden tips zijn weet ik niet 😉

  Like

 7. Ik heb geen gouden tip, maar ik heb ook een zoon met zweetvoeten en werkschoenen, die alle sokken opspaart en ook rookt. Heel veel overeenkomsten… dus ik weet wat het is en voel met je mee.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.