Myth busted

Ooit keken Zoon en ik met veel plezier naar The MythBusters. Een leuk maar vooral leerzaam programma. Het is alleen jammer dat niet alle busted myths goed zijn blijven plakken waardoor ik nog steeds regelmatig denk. is dat echt zo?.

Een van de mythes waar ik mee groot ben geworden is als je in de winter met nat haar naar buiten gaat, word je ziek. Dit schijnt niet waar te zijn. Je wordt ziek van bacteriën of virussen, niet van nat haar. Je krijgt het koud, dat wel, maar verder is er niets aan de hand. Mocht je verkouden worden of een griep krijgen, dan is dat puur toeval.

Nou zal het aan mij liggen maar… elke keer wanneer ik met nat haar naar buiten ben geweest, zelfs in de zomer, heb ik de volgende ochtend keelpijn. Ben ik zeiknat geregend, heb ik de volgende dag nergens last van.

Conclusie: bacteriën en virussen houden van mensen met schoon haar!

12 Comments

 1. Leuk programma inderdaad! Was ik ook fan van. Maar: ik vind het héél naar aan mijn hoofd voelen als ik met nar haar naar buiten ga. En volgens mij heb ik mijn recente zomergriep toch echt aan tocht te danken… maar: je hebt een zaadje van twijfel gezaaid nu hoor….

  Like

 2. Leuk filmpje! Of jouw conclusie klopt, kan ik niet checken. Ik heb zulk dun haar dat het al droog wordt van de windvlaag die ontstaat als ik de voordeur open doe. Ik loop dus nooit met nat haar buiten.

  Like

 3. Het klopt hoor, daar wordt een mens niet ziek van. Vroeger speelde ik waterpolo en wanneer ik in de winter na een training naar huis fietste waren mijn haren (destijds een beetje punkerige stekels) soms bevroren en stonden ze als ijspegels rechtop. Ziek ben ik er nooit van geworden. Tochtige hoekjes idem, daar heb ik ook wel eens gestaan en niets opgelopen ;-)!

  Like

  1. Dan ben ik de uitzondering die de regel bevestigd, Vroeger niet. Met natte haren in de vroege ochtend over straat; vorst etc; nergens last van.
   Maar tegenwoordig…
   Het verband zal wel ergens anders liggen… maar toch.

   Like

 4. Ik ben bijna geheel kaal. En dat wat nog een poging tot haargroei lijkt gaat er met de tondeuse vanaf.

  Geef jij nu een garantie dat ik niet meer door bacteriën en virussen besmet wordt???

  In dat geval raad ik jou aan om een patent asn te vragen. Kan een leuke bijverdienste opleveren? Shampoo fabrikanten staan direct bij jou aan de voordeur.

  Optimistische groet,

  Like

 5. Dat is inderdaad niet waar. Mijn dochter was er een ster in. Echt in de winter, niks op haar hoofd op de fiets. Maakte niks uit. Misschien word je juist wel gehard. Ze is nog steeds bijna nooit ziek.
  Geldt trouwens ook voor tocht. Daar word je ook niet ziek van, is ook iets dat van vroeger uit komt en is aangepraat. Hetzelfde verhaal, van virussen en bacteriën kun je ziek worden…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.