Stapje extra

Na een nacht van niet slapen (2,5 uur noem ik een dutje en geen nachtrust) aarzelde ik woensdag heel even of ik wel naar locatie zou wandelen. Wat mij uiteindelijk over de streep trok was het besef dat wanneer ik niet naar mijn werk zou wandelen, ik gewoon helemaal niet zou gaan wandelen. Iets met best wel moe zijn.

Halverwege de heenweg was ik al blij dat ik de stap had gezet. Sterker nog, het wandelde voelde zo goed dat ik het zelfs aandurfde om met Collega een blokje om te lopen. Op de terugweg, toen ik de spreekwoordelijke stal al rook, bekroop mij wat twijfel. De laatste kilometer was meer zwoegen dan wandelen. Op karakter over de finish, zou Mart Smeets zeggen. Maar er stond mooi wel 10 kilometer op de teller.

Toen ik rond acht uur uitgeput mijn bed inrolde, sliep ik al nog voordat mijn hoofd mijn kussen raakte. Ik zou donderdag wel zien in welke staat ik wakker werd en of ik voor dat stapje extra moest boeten.

Het viel mij alleszins mee. Oké, ik ben een beetje stijf, en de lust om de wandelen is compleet afwezig. Toch heb ik voorafgaand aan het aanzwengelen van mijn werklaptop braaf een half uur gewandeld. Want ja, van op de bank hangen wordt mijn conditie niet beter.

Op het moment dat dit blog verschijnt, heb ik vakantie. Een vakantie zonder plannen. Wel met de intentie om de opgebouwde conditie vast te houden en misschien wel uit te breiden. Oftewel, regelmatig een stapje extra te doen. Ik ga het meemaken. Indirect jullie ook 😉

14 Comments

 1. Je bent een Voorbeeld voor de Mensheid! (en dat meen ik echt..) Fijne vakantie! En, ik weet uit ervaring – ben net terug van vakantie bij jou in de buurt: Het weer was (wat mij betreft tenminste) best goed / goed genoeg, in ieder geval 15 km noordelijker….

  Like

  1. Venlo zit voor de verandering eens aan de ondergrens maar om te wandelen is het prima weer. Ik heb gisteren zelf een tijdje op het balkon kunnen luieren. Iets van bijstellen van verwachtingen.
   Als Canada, de Griekenland, Italië, Albanië iets duidelijk maken is dat een hittegolf desastreus kan zijn. Dan maar iets minder warm. Hoef ik ook niet zo te puffen.

   Like

 2. Goed bezig! Ik was dat ook van plan tijdens mijn vakantie maar het is helaas niet gelukt. Dus zet ‘m op en fijne vakantie!

  Geliked door 1 persoon

 3. Fijne vakantie! En blijven bewegen is… altijd goed. Ik ben weer even ‘geveld’ door spit, en dan voel je waarom zitten het nieuwe roken wordt genoemd.

  Like

 4. Wat goed dat je toch bent gaan wandelen! En ik herken het effect dat als je dan maar eenmaal onderweg voelt, je daar doorgaans van opknapt. Fijne vakantie gewenst met elke dag 30 minuten wandelen ; )

  Like

Reacties zijn gesloten.