Mijn slaperig brein vond het een goed idee

Ik heb iets met pennen en papier. Ik kan blij worden van een mooie pen of een exemplaar dat fijn schrijft. Een notitieboekje met mooi papier of een agenda met een prettige indeling laten mij kwijlen. Zelfs wanneer ik niets nodig heb, loop ik toch vaak even een kantoorartikelen winkel binnen. Ook wanneer ik niets koop kom ik blij naar buiten.

Het onderdeel papier vertaald zich vooral in planners en / of notitieboekjes. Die laatste tover ik graag om tot bullet journal. Een eigen gemaakte planner (kort gezegd). Gevoelsmatig heb ik planners nodig om structuur aan te brengen in mijn leven. Ik ben een deadline junkie en ondanks een hyperfocus heb ik bij tijd en wijle ook de spanningsboog van een baby.

Meestal gebruik ik twee planners per jaar. Iets met halverwege het jaar bedenken dat het huidige systeem het toch net niet helemaal is en overstappen naar iets anders. Tweemaal per jaar switchen, dat kan ik verkocht krijgen aan mijzelf. In het kader van lief zijn voor mijzelf, lukt driemaal per jaar ook nog wel.

Het werd 2021. Ik begon in een B6 planner. Die was te klein en na een maand of twee kocht ik een A5 planner. Die viel zwaar tegen dus ik trok een notitieboek uit de kast en maakte een bullet journal. Binnen een paar weken had ik er genoeg van en haalde de B6 planner uit het vet. Maar ja, te klein. Ik kocht een nieuw notitieboek en ging weer aan de slag met eigen lay-outs maar voelde het systeem niet. Ik kocht bij het Canadese stickerbedrijf een stationary bundle. Daar zat ook een planner in. Uberschattig maar wel klein.

Ik nam mij voor om deze planner te blijven gebruiken tot de reeds bestelde planner voor 2022 binnen was. In die planner zitten iets van 50 lege pagina’s zodat ik de planner al bullet journallend meteen in gebruik kan nemen. Het werd 5 augustus. Ondanks best moe zijn kon ik de slaap niet vatten. Na meer dan een paar uur draaien stond ik op en ging in de kamer zitten. Even doelloos over Instagram scrollen, dacht ik.

Het algoritme weet dat ik diverse planner- & bullet journal addicts volg. De advertenties zijn daarop afgestemd. De PeacePlanner kwam voorbij. Het hulpmiddel voor de thuiswerker. Normaal laat ik advertenties links liggen. Nu vond mijn slaperig brein het een goed idee om de website te bezoeken. Mijn slaperig brein vond het een nog beter idee om na een kort oriëntatiemoment de planner in de winkelwagen te gooien en te betalen.

Daarna ben ik naar bed gegaan en heb tot acht uur geslapen. Na mijn tweede kop koffie herinnerde ik mijn actie van twee uur ‘s-nachts. Ik bekeek wat ik had besteld. Mijn wakkere brein vraagt zich af of dit wel de meest geschikte planner voor mij is. Mijn slaperige brein doet er het zwijgen toe. De tijd zal het leren.

19 Comments

  1. Ik heb de planner binnen. Het is (denk ik nu) geen blijvertje, maar wel een mooi iets om de tijd te overbruggen en te leren iets geduldiger te zijn in het plan proces. En wat vaker stil te staan bij hoe ik me voel.

   Like

 1. Mijn planner/agenda ligt altijd open op mijn bureau, tenzij ik natuurlijk de hort op ga. Daarnaast schrijf ik ook dagelijks in mijn dagboek, een A5 notitieboekje. Voor mij werkt dit systeem gewoon.
  Lijkt me vermoeiend om steeds weer te wisselen, maar ook prijzig, want planners zijn over het algemeen flink aan de prijs.

  Like

 2. Ik houd wel van mooie opschrijfboekjes, maar koop ze toch zelden. Ik krijg er altijd genoeg, vind ze soms in papiercontainers etc. Ik heb dus genoeg voorraad… Vwb mijn agenda ben ik geloof ik SAAI! IK zweer bij altijd hetzelfde model (wel met de jaren steeds moeilijker te krijgen) A6, met HEEL VEEL opschrijf- en krabbelruimte, voor alle aantekeningen aan afspraken (zoveel is dat nou ook weer niet), to do lijstjes, eventueel kasboekaantekeningen. En dan moet ik er nog aan denken om erin te kijken, zeker in zomer- en covidtijd, met minder afspraken…

  Geliked door 1 persoon

  1. Nu ik een bureautje in de huiskamer heb staan ligt de planner daar altijd open… en lukt het erin kijken meer dan prima.
   Daarvoor zat dat ding dicht in mijn tas … Wat niet echt werkt.

   Like

 3. Hahaha! Ik ben benieuwd. Dit is misschien wel het ei van Columbus. Ingegeven door je onderbewuste.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb in mijn leven al heel veel notitieboekjes, planners, agenda’s en agenda-omslagen gekocht. Ik ben er dol op! A4, A5, A6, heb ik het een dan wil ik het ander. Ik heb er nog nooit een volgemaakt! Alle afspraken staan in mijn telefoon en op het werk ook in een grote digitale agenda, dat werkt heel goed en daarom heb ik nu ook geen papieren agenda meer, wat ik wel jammer vind. Ik heb een mooie bulletjournal gekocht en wat nieuwe stiften en ga mijn aantekeningen komend schooljaar daar in maken… kan ik toch nog lekker fröbelen met stift en papier!

  Geliked door 1 persoon

    1. I know. Ben zelfs een tijdje mede-beheerder geweest van een internationale bullet journal groep. Je wil niet weten hoeveel drama en getroll zich daar afspeelt.

     Like

 5. Elk schooljaar begon ik met van alles te noteren in een lege docentenagenda. Meestal stopte dit na een maand. Waarna ik alles gewoon weer in mijn geheugen noteerde en uitvoerde.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

 6. Ben je met dit soort dingen niet méér bezig met opschrijven, tekenen, versieren, bedenken enz dan met het DOEN van wat je allemaal in die boekjes opschrijft? Ik kan je, in tegenstelling tot Hans, heel goed volgen hoor, wat fijne pen en mooi papier betreft, maar wil ik dingen georganiseerd en vooral GEDAAN krijgen, dan is een simpel lijstje in mijn simpele rode Moleskineboekje voldoende…

  Like

 7. Soms, heel soms……Kan ik je totaal niet volgen, dit staat zo ver van mij af dat ik het echt niet snap 😉 Maar gelukkig doet dat niets af aan mijn interesse. Al vind ik je wandelverhalen inspirerender! Groetjes, geniet van je vakantie!!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.