Automatische piloot

Het plan was vegeteren in de zon. En de wc poetsen. Maar dat is niet zoveel werk. Omdat ik toch bezig was deed ik de badkamer ook even. Hoewel, even? Zullen we het erop houden dat woorden als even, zo, en dadelijk multi-interpretabel zijn? Even duurde dus langer dan verwacht maar dan heb je ook wat. Een glimmende badkamer, opnieuw ingericht badmeubel en zelfs de planken zijn stofvrij.

Met alleen nog een te dweilen vloer in het vooruitzicht wist ik dat ik aansluitend dat ging doen wat op de planning stond. Vegeteren in de zon. Jij zorgt vanavond voor het eten, zei ik tegen Zoon, want ik ga nergens meer naar toe en doe niets meer.

Dat laatste klopte trouwens niet, want nadat de badkamer weer ingericht was, ging de witte was het machine in, en zo’n was hangt zichzelf niet op.

Zoon had ook weinig zin om het huis te verlaten en drukte op de knop bestellen. Sushi dit keer. Hij zat net op het balkon toen er werd aangebeld. Ons eten. Smakelijk eten, zei de bezorger. Dank je, zei ik, en voegde er op de automatische piloot aan toe, van hetzelfde. Meteen realiseerde ik mij hoe dom dat klinkt. Bedankt, zei ik nogmaals, en voor jou voor straks ook smakelijk eten.

Automatische piloten zijn fijn maar zijn reactie dat gaat zeker goedkomen, maakte dat ik blij ben dat ik even over ben gestapt naar handmatige besturing. Wel zo vriendelijk.

9 Comments

  1. Het vegeteert veel lekkerder in de zon met een blinkende badkamer. Vind ik.
    En attent van je om je automatische piloot uit te schakelen. Vroeger aan de kassa: “Fijne dag, mevrouw” en dan zei de klant “Dank je! Jij ook!” En dan dacht ik: “Nou, ik zit hier nog wel even…” 😦

    Like

  2. Pff, wat ben jij een fanatieke huishoudster… Sushi van Eddy’s? Zooo lekker! Die ga ik zo snel mogelijk na mijn bevalling weer eten.

    Like

Reacties zijn gesloten.