Back to Scho… Work

Ik weet niet precies waar het enorm aanwezige gevoel Back to School nah Work vandaan komt. Het zal deels te maken hebben met het volgen van diverse Amerikaanse Instagrammers die volop bezig zijn met het Back to School proces van of henzelf of van hun kinderen, maar ook het feit dat de afgelopen vakantie wel heel erg op de zomervakanties uit mijn tienertijd leek, zal meespelen.

De zomervakanties uit mijn tienertijd bestonden voornamelijk uit acht weken lummelen, veel lezen, zo af en toe een stukje fietsen of wandelen alleen vaak wel op een andere locatie dan mijn eigen huis. Want dat had ik toen nog niet.

Bij Back to School hoort gevoelsmatig (zucht, daar komt het) de aanschaf van nieuwe kantoorartikelen in de vorm van een agenda, schriften, pennen, potloden en paperclips. Aangezien mijn agenda onderweg is, ik voldoende pennen, potloden en paperclips heb voelde ik mij reuze safe. Tot vanmorgen.

Morgen neemt een collega afscheid; daarom werk ik morgen op locatie. Om goed voorbereid te zijn op de eerste fietstocht woon-werk bevestigde ik vandaag alvast de fietstassen op mijn fiets. Die fietstassen hebben een dubbel doel. Herkenbaarheid van mijn fiets (want ik heb tegenwoordig een wel heel standaard uitziend exemplaar) en een plekje om mijn regenbroek en rugzak in op te bergen. Gemak dient de mens.

Met de fiets klaar voor gebruik moest mijn tas eraan geloven. Wil ik om half acht beginnen moet ik om kwart over zeven op de fiets zitten. Wil ik om kwart over zeven op de fiets zitten, moet mijn tas gevuld en al voor het grijpen klaarstaan. Laptop, telefoon en oplader verdwenen in de tas. Net als het cadeautje voor de vertrekkende collega en een pen. Ik mistte alleen een schrift of notitieboekje. Echt missen want iets te goed opgeruimd.

Zucht!

Dus wandelde ik naar de stad om een mooi notitieboek aan te schaffen. Dat was bij de betere boekhandel zo gevonden. En ondanks het feit dat de pennen, potloden en paperclips enorm hun best deden om gezien te worden…. bleef de schade beperkt tot alleen een notitieboek. Ik ben klaar voor mijn eerste werkdag na de vakantie!

10 Comments

 1. Inmiddels ben je al weer helemaal in je ritme, vermoed ik. En echt knap dat je alleen maar een notitieboekje gekocht hebt! I know the feeling. Maar dan met schoenen (die ik vervolgens niet draag).

  Like

  1. Maar dan kan je wel zeggen, ‘Ik ben zuinig op mijn spullen. Die schoenen zijn bijvoorbeeld al tien jaar oud en zien er nog uit als nieuw’…

   Like

 2. Ja ja, maak dat de kat maar wijs… notitieboekje vergeten!! 😉 Ik was als kind altijd heel blij als we naar de schoolcampus in de V&D gingen om nieuwe spullen voor school te halen. Nu ben ik bijna 54 en zit nog steeds op school en heb dus ook iedere jaar weer nieuwe spullen ‘nodig’…. en moet dan dus naar de kantoorartikelenafdelingen van diverse warenhuizen. Geen straf!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Voor mij is het juist Back To Holidays. Nog effies de schouders eronder en dan effies bijna drie weken ertussen uit. Eindelijk.

  Like

  1. Nog 9 weken en dan ben ik weer een week vrij. Tenzij ik mij vertel en er 10 weken tussen zitten. Hoewel, deze vakantie was langer dan gepland dus…

   Nou ja, eerste week november… 😉

   Geliked door 1 persoon

 4. Succes!

  Hier begint HAVO 5 volgende week maandag en we hebben de boeken nog niet eens binnen.

  Like

 5. Veel succes (of sterkte) morgen toegewenst! Ik geniet nog even van een vrij weekje… Iets met “bella Italia” 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.