Dan liever de lucht in…

Slaat nergens op die titel, maar dit is wat naar boven kwam borrelen in mijn hoofd. Er borrelde trouwens wel meer in mijn hoofd. Verdiende het gedoe vannacht nog de term ‘vaag’ vanmorgen was het gewoon een knetterende koppijn. Die erger werd naarmate de dag vorderde. Ik begon ook wat te snotteren en tijdens mijn eerste en enige afspraak van de dag ging mijn stem fietsen en moest mijn ellenboog stand-by staan. Ik doe straks een zelftest, beloofde ik beide gesprekspartners. Met de één heb ik aanstaande woensdag een we komen elkaar in het eggies tegen-afspraak staan, met de ander op vrijdag. Mijn melding werd op prijs gesteld.

Aan het begin van de middag werd er aangebeld. De bloemist met een bos bloemen voor de overbuurman. Of ik de bloemen in ontvangst wilde nemen, dan liet zij een briefje achter. Voor de overbuurman doe ik dat wel en ik plaatste de bloemen in de gang, liep de kamer in en deed de deur dicht. Mijn ogen hadden een paar bloemen ontdekt waar ik van ga niezen, en als ik ergens niet op zit te wachten is het een hooikoorts aanval.

Tevreden over mijzelf dat ik hierover nadacht realiseerde ik mij ineens dat de ellende begonnen is vanaf het moment dat ik een (hoogstwaarschijnlijk) chemische luchtverfrisser in de vaatwasser heb gehangen. En dat de klachten erger zijn geworden nadat Zoon de vaatwasser op had gezet. Ik sloot de vaatwasser, ging even buiten pauze houden en toen de klachten begonnen te minderen nam ik ook nog een anti-histamine tabletje.

Nee, het is niet over. Want ja, dat ding hing natuurlijk wel te meuren in mijn vaatwasser. Nu niet meer. Het ligt in twee zakken verpakt in de prullenbak. Aansluitend las ik de instructie voor de zelftest. Had ik al gezegd dat ik hoofdpijn heb? De bijsluiter bestaat uit heel veel heel kleine lettertjes en na stap drie schakelde ik af. Ik ga ervan uit dat het gewoon een allergische reactie is. Ben ik morgen nog niet opgeknapt, ga ik mij op de bijsluiter concentreren.

Maar wanneer ik onthoud ik nou eens dat ik voorzichtig moet zijn met geurtjes? Waarschijnlijk nooit.

11 Comments

 1. Nou ja, ik kan me wel voorstellen dat je daar een-twee-drie niet aan denkt, zeg. Maar de vaatwasserluchtverfrisser zit nu wel in je systeem, denk ik. Nu al die andere producten/bloemen/stofjes/geurtjes nog waar je niet tegen kunt. Arme jij! Ik heb met je te doen.

  Like

 2. Oh, irritant zeg dat je zo gevoelig bent daarvoor. Onze oudste heeft dat ook.

  Like

 3. Ja geurtjes zijn lastig en soms lastig te vermijden. Ik krijg ook wel eens een allergische reactie er van, maar niet erg voorspelbaar

  Like

  1. Ik heb ooit een collega gehad voor wiens parfum ik allergisch was. En we leefde niet op al te beste voet, dus het duurde even voordat zij mij wilde geloven.

   Like

 4. Staat de instructie voor de zelftest niet op internet? RIVM. Anders inscannen, lettertype vergroten en op scherm lezen of printen.

  Like

  1. Ik heb geen printer en met de hoofdpijn die ik gisterenavond had, was lezen op een scherm ook geen optie.

   Hoewel het leed vandaag grotendeels geleden is, doe ik straks toch even een test. Ik woon vlak bij de locatie maar mijn collega waar ik de afspraak mee heb woont in een andere provincie. Als ik toch niet naar locatie kan, kan zij zich de reistijd ook besparen en zetten we gewoon teams de hele dag open.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.