Blij geworden

Aansluitend aan een vijfdaagse / 44-urige werkweek stond een BBQ gepland. Aangezien ik de komende week ook vijf dagen mag werken, en op drie van die vijf dagen ook avondafspraken heb staan (mijn vrijwilligerswerk bij het FNV wordt eindelijk weer opgestart en ik ben twee jaar geleden zo dom geweest om toe te treden tot de kascommissie van de Vereniging van Eigenaren waardoor ik de ledenvergadering niet kan skippen) wist ik, dit weekend doe ik geen fluit.

Mijn planning voor vandaag: uitslapen, boodschappen doen en een was inzetten.

Jullie voelen het vast al aankomen. Ik was gewoon om zes uur wakker. Uiteindelijk viel ik nog even in slaap maar om kwart voor zeven zat ik aan de koffie. Een uurtje later had ik de mail gelezen, het budget bijgewerkt, de vergadering kascommissie en de ledenvergadering voorbereid. Wist ik met 90% zekerheid te stellen dat het FNV loopbaanspreekuur maandagavond door gebrek aan belangstelling niet doorgaat en had ik een medewerker van N3spresso aan het werk gezet.

Na een tweede kopje koffie verwisselde ik de vuilniszakken en maakte het balkon semi-winterklaar. Ik plukte één geel en twee ienieminie groene tomaatjes. Nam afscheid van de courgetteplant die bijna de hele tijd in bloei heeft gestaan met alleen alleen maar mannelijke bloemen dus zonder enig resultaat. Het siergras wat er nogal verdord uitzag is gesnoeid, de mini bonenstaakjes met twee schlemielige sperzieboontjes, de bieslook met serieus watergebrek en de hibiscus met een bladeren- en groei allergie zijn geruimd. De vuilniszak was zo zwaar dat ik blij was dat zoon zich er over ontfermde.

Nadat ik de was had ingezet ging ik de boodschappen doen. Bij het voorbijgaan van het schap met kruidnoten en chocoladefiguurtjes bleef ik even staan. Die kruidnoten kan ik op mijn buik schrijven; de figuurtjes chocolade eigenlijk ook altijd. Toch pakte ik een doosje uit het schap, keek naar de ingrediënten en ben blij geworden. Geen gluten.

Nu ben ik een beetje misselijk en is het eindelijk tijd om mij aan de planning voor vandaag te houden. Even helemaal niets doen en uitrusten. Fijn weekend allemaal!

6 Comments

  1. Goed zo! Even helemaal niets doen, en je geestelijk voorbereiden op zo’n week die we allemaal wel eens hebben (maar waar volgens mij niemand echt van houdt). Sadistisch hoor, die link naar de chocolade. Gelukkig kan ik alleen pure chocolade niet weerstaan.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.