Futloos

De eerste paar keer moet je de accu helemaal leegrijden, zei de meneer van de fietsenwinkel. Dacht ik de eerste paar dagen nog dat mij dat tijdens mijn vakantie wel zou lukken, mijn gezondheid gooide even roet in het eten. Ik fietste geen lange afstanden, en zelfs geen korte. Nu de vakantie erop zit fiets ik wel eens naar mijn werk. Ik zie de kilometerteller oplopen, en de actieradius (percentage) afnemen.

Rond de middag stapte ik op de fiets. De kilometerteller stond op 70 kilometer, de actieradius op 15. Ik denk dat ik morgen ook nog wel op en neer kan en dan fiets ik zaterdag wat rondje om de flat, want no way dat ik aan deze kant van de Maas met een lege accu wil komen te zitten. Dan moet ik op eigen kracht één van de bruggen op, en dat trek ik denk ik niet.

KARMA IS A BITCH

Een uurtje later pakte ik mijn fiets uit de stalling en reed naar huis. Tot mijn verbazing was de accu inhoud gezakt naar 5%. Nog voor ik op de openbare weg reed liep dat ding terug naar 3%. Op het hoogste punt van de Stadsbrug aangekomen begonnen er lampjes te knipperen en dat bleven ze doen tot ik thuis was. Ik zweette peentjes en realiseerde mij hoe hard het waaide. Maar de accu hield het tot thuis.

Sommige dingen moet je duidelijk niet hardop zeggen. Morgen ga ik op stap met een volle accu. 😉

10 Comments

 1. Ik heb een tweedehandsje. Dus ik laad hem altijd gewoon op als ik nog een paar streepjes heb. Maar dat mag, heb ik nu geleerd! 🙂 Wel fijn, had niet graag voor de Kruisberg gestaan met een lege accu…

  Like

 2. Oh, dat lijkt me niet fijn, is het dan extra zwaar om op een lege accu te fietsen, ik dacht namelijk dat dit best zware fietsen zijn. Ik blijf nog maar op de benen vertrouwen voor zolang het kan. Nu is het ook maar 8 minuten fietsen naar mijn werk, met wind mee nog minder…. 😉

  Like

  1. Het schijnen inderdaad zware fietsen te zijn maar in vergelijk met de stadsfiets die ik hiervoor had, is deze fiets zo licht als een veertje. Fiets regelmatig zonder ondersteuning maar dankzij longcovid kom ik zonder ondersteuning de brug niet meer op Dus ik vind het een uitkomst

   Like

 3. Aaiiiiii! Ik begrijp niet alles van je bericht, maar DIT is dus (onder andere) precies wat mij tegenhoudt om een elektrisch vervoermiddel te kopen…….

  Like

  1. Dit is de eerste keer dat ik de accu ‘leeg’ heb gereden. Dat moet ik nog een paar maal doen, en dan kan ik de accu gewoon op een eerder moment al opladen; Verder is het net als met een auto. Als die net nieuw is, is het even uitzoeken wanneer de lampjes van de benzine meter gaan branden, en hoever je dan nog kan rijden.

   Like

 4. Yikes, ik snap je stressgevoel. Dat heb ik ook bij mijn elektrische fiets. Dan zit ik steeds op het display te loeren of hij nog wel vol genoeg is…

  Like

  1. Het is nog even wennen. Ik weet nu dat ergens rond de 15% het omslagpunt ligt. Nog twee keer de accu helemaal leegrijden, en ik kan op een eerder moment gaan laden, zodat deze situatie zich niet meer voordoet.

   Like

Reacties zijn gesloten.