Toch een digi-abcdef-je?

Eind vorig jaar kocht ik een dus een nieuwe laptop. De laptop vroeg om een Microsoft account en dat maakte ik aan gebruik makend van mijn google mailadres. Al zoekend naar alle mogelijkheden binnen dat MS-account besloot ik een Outlook mailadres aan te maken. Want mijn google adres, dat vind ik niet zo sjiek. Meestal ben ik een digi-aatje maar ik kan mij heel goed inleven in de digibeet of een digi-ergens verder in het alfabet.

Gelijk met het aanmaken van het MS Outlook mailadres maakte ik een tweede MS account aan. Echt, niets menselijks is mij vreemd. Ik nam een abonnement onder account één, en gebruikte de uitgebreide versie van Outlook onder het tweede account. Het werkte, dus geen man overboord.

Omdat ik Outlook, zeker de uitgebreide versie, veel fijner vind werken dan gmail, koppelde ik mijn gmail account ook aan Outlook. Alle mails overzichtelijk bij elkaar. Wat wil een mens nog meer. Ik kan wel wat bedenken maar op gebied van mailen is alle mail bij elkaar iets om over te jubelen.

Tot woensdag. Ik stuurde een mail met een link naar mijn werkmail en kreeg een foutmelding. Iets met account geblokkeerd vanwege het overtreden van de regels. Ik snapte er geen hout van. Ik mail zo weinig dat twee mail-accounts gruwelijke overkill is.

Vandaag was ik op locatie en vroeg een collega of hij wist hoe ik het issue op kon lossen. Hij googlede wat, vond zo snel niets en gaf mij het advies om de foutcode te google-en. Eenmaal thuis ruimde ik eerst de Outlook mailbox op. Alles wat ik wilde bewaren versleepte ik naar gmail. Daar maakte ik mappen aan en archiveerde de 50 mails die ik belangrijk genoeg vind om te bewaren. Daarna koppelde ik de twee accounts los.

Aansluitend zocht en vond ik de juiste foutcode, zette google aan het werk, en er verschenen een aantal mogelijke oplossingen in beeld. Omdat big brother zijn ogen nooit dichtdoet zeilde het deblokkeerformulier zo mijn inbox in. Ik deed wat gevraagd en hoezee mijn mailaccount is gedeblokkeerd.

Wat prettig is want ik ben druk doende om op zoveel mogelijk plaatsten mijn mailadres terug te veranderen naar mijn gmail adres, en soms moet je op een mailtje, wat naar het oude adres wordt gestuurd, reageren. Dat gaat nu gelukkig weer.

Echt, de scheidslijn tussen digi-aatje en digi-zetje is zo dun dat hij soms onzichtbaar is.

7 Comments

 1. Ach, zo heerlijk. Wat een gepruts toch altijd. Lang leve Google!
  Je wilt overigens niet weten hoeveel idiote emailadressen ik tegenkom op mijn werk. Mensen die een eigen bedrijf starten en hun email adres lekkerding78@huppeldepup.com of zo aanhouden. Heel professioneel! 🙂

  Like

  1. Gelukkig wel ja.
   En alle belangrijke wachtwoorden maar weer eens veranderd. Al wordt het steeds lastiger om een geslaagd wachtwoord te vinden wat ook nog te onthouden is.

   Like

Reacties zijn gesloten.