Zomerkleding

Ik doe niet echt aan zomer- en winterkleding. Ik heb niet zo gek veel kleding en dat wat ik heb, draag ik zomer en winter en alles dagen daartussen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals die ene hele warme jas, of die korte broek.

Aan het begin van mijn vakantie kocht ik een linnen broek, een t-shirt met driekwart mouwen, een mouwloos tuniek en bovengenoemde korte broek. Iets met weersvoorspellingen die een zomervakantie vol zon beloofde. Belofte maakt niet altijd schuld en ik was blij met de linnen broek en het t-shirt. En waarschijnlijk heb ik de korte broek ook een keer aangehad, want die lag op de stapel gedragen kleding, kan nog wel een keertje.

Anderhalve week geleden gooide ik de korte broek in de was. Tot daadwerkelijk wassen kwam het niet, want ineens verkeerd mijn balkon in de staat Indian Summer en bleek een korte broek niets te koud. Ook vandaag vertoef ik grotendeels in korte broek op het balkon.

Het mag dan al 18 september zijn, en de herfst staat officieel te trappelen om van start te gaan, maar die ene hoek van mijn balkon, daar waar het bankje staat, is zo bloody hot dat ik vandaag het tuniek met korte mouwen uit de kast heb gehaald. Heb ik dat in ieder geval niet voor niets gekocht (hoewel het ook goed te dragen is met een effen t-shirt eronder want … ja…. ik draag mijn kleding graag het hele jaar door).

Geniet van het zonnetje mensen!

Ps. Bloggen is gevaarlijk. Omdat ik geen zin had om een foto van het tuniek te maken, surfte ik even naar de website van de winkel om een linkje te maken. Nu ben ik verliefd op de nieuwe collectie. HELP! Anyway, even de inhoud van het kledingbudget checken 😉 Kuch. Dat wordt nog even doorsparen.

12 Comments

 1. Heerlijk, he? Ik heb ook zo’n hoekje op het balkon! Mijn zomer- en wintergarderobe passen samen in één kast. Dus ik wissel ook nooit. Lekker makkelijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk tuniek! Misschien moet ik mijn concept blogje over mijn geworstel met mijn seizoenen-garderobe toch maar eens gaan plaatsen, en advies vragen… 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. We zijn het eens.
   Dat is ook hoe ik werk. Eerst is kleding openbaar, dan alleen thuis, dan alleen ergens onder en als het dan tot op de draad toe versleten is neem ik afscheid.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb wel winter en zomerkleding maar dat zijn voor de winter de echt dikke truien, warme winterjas(sen, moet ik toegeven) en warme vesten, voor de zomer korte broeken, dunne bloesjes en jurken. Al merk ik wel dat sinds ik gepensioneerd ben, mijn draaggedrag veranderd is en ik waarschijnlijk met het verstrijken der seizoenen steeds minder grenzen zal stellen. Dus dan blijven echt de seizoensstukken over en de rest kan ik lekker het hele jaar dragen.
  Ik hou er van om mijn kleren op kleur te bewaren/hangen en daar zitten dan in de zomer wat lichtere kleuren tussen dan in de winter.
  En nu de laatste dagen lekker in korte broek naar het strand .. heerlijk de nazomer

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel herkenbaar! Ik snap ook nooit zo goed dat mensen hun zomer- of wintergarderobe dan tussendoor opbergen. Een winterjas op zolder hangen in de zomer, oké, maar verder…

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb wel herfst-winter-lente- en zomerkleding. Ik vind het ook prettig om een aantal keren per jaar de kasten op te ruimen en de kleding te verwisselen. Wat ik niet draag ligt opgeborgen in kledingdozen. Ik koop de laatste jaren niet veel meer omdat ik best veel heb. Ik koop soms ook wel eens twee dezelfde dingen omdat ik weet dat ik het vaal ga dragen. Laatst nog twee zwarte jurkjes bij de HEMA. Een draag ik, een bewaar ik voor als nummer een op is. Ik vind het altijd leuk om te wisselen van seizoen lijkt net op winkelen in je eigen kast!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb een nieuwe favoriete broek. Die heb ik nu als spijkerbroek en in een linnen variant. Voor de winter heb ik een ribvariant gezien. Of (als die uitverkocht is tegen de tijd dat er genoeg geld in het kledingbudget zit) ik ga voor een andere kleur spijkerstof.
   Kledingkast opruimen doe ik ook één a tweemaal per jaar. Zelfs in een bijna lege kledingkast hangen winkeldochters. Die gaan of naar de kringloop of naar de container (afhankelijk van de staat).

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.