Wij van WC-eend

Een paar jaar geleden overwoog ik een carrièreswitch. Iets met Online Communicatie en Social Media leek mij wel wat. Ik schreef mij in voor de gelijknamige opleiding bij het NCOI. Bij de eerste module, Webdesign, voelde ik mij als een vis in het water en ook al is alles zelf programmeren in HTML net iets anders dan een beetje spelen met een kant en klaar thema, ik slaagde met vlag en wimpel. De module Social media bleek ook niet al te moeilijk al kon er dit keer geen wimpel van af.

Voor de laatste module Online marketing zakte ik als een baksteen. Het is niet dat ik geen verstand heb van marketing. Ik mag de juiste termen niet altijd weten maar ik als ik een reclame zie, weet ik meestal wel welke trukendoos open is getrokken. Voor reclames a là ‘wij van WC-eend adviseren WC-eend’ val ik niet. Dat trucje is zo doorzichtig als glas.

Na twee jaar een biologisch afbreekbare wc-reiniger te hebben gebruikt zag ik langzaam maar zeker kalkaanslag groeien in de wc pot. Op zo n lastig bereikbaar plekje. Dus kocht ik … niet lachen …. WC-eend. Extra sterk bla bla bla bla bla. Ik kan er verder kort over zijn. Dat spul lijkt echt op de reclame en werkt niet. Oké, de kalkaanslag stopte met groeien, maar wegboenen was er niet bij. En van de geur (mijn neus is de laatste tijd gevoeliger dan ooit) word ik ook niet blij.

Sinds dit weekend staat er een fles Aaha Dikke Bleek in het kleinste kamertje. Die fles staat niet alleen maar te staan. Een scheutje van de inhoud heb ik vandaag aan het werk gezet en keek mijn ogen uit. Ik stel daarom voor dat zij van WC-eend hun slogan veranderen. ‘Wij van WC-eend adviseren AH Dikke Bleek of iets anders waar wel werkzame bestanddelen in zitten.’

Ik vermoed dat ik aan het einde van de fles weer een blinkend en kalk-loos toilet heb. Stap ik daarna wel weer over op ecologisch verantwoord.

19 Comments

 1. De slogan ‘HG doet wat het belooft’ gaat ook al niet op. Want niet alles van HG werkt. Maar hun kalkverwijderaar is echt fantastisch! Ik ben ook erg op de groene tour met schoonmaakazijn en backingsoda maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat toch niet altijd zo geweldig vind werken. Uiteindelijk geef ik het dan op en grijp ik weer naar de milieubelastende varianten. Sorry, Aarde. 😦

  Like

 2. En soms werkt de azijn én bakingsoda. En de zelfgemaakte bruisballen van zuiveringszout met citroenzuur zelfs niet. Dan trek ik handschoenen aan en ga de gele rand wegschuren met fijne puimsteen. Lijkt met wat beter dan al die middeltjes het riool in spoelen.

  Like

 3. Ik gebruik al jaren wc-eend of producten die daarop lijken. Wij hebben een septictank en agressieve middelen kan ik niet gebruiken. Geeft niet, want mijn toiletpot ziet er na heel veel jaren gewoon nog als nieuw uit. Er zit geen kalkaanslag en het porselein is niet aangevreten.

  Geliked door 1 persoon

  1. IK ben van mening dat goed spul zichzelf verkoopt… Via mond op mond reclame en zo. Heb nu al van drie mensen de tip ‘schoonmaakazijn’ gekregen dus… Dat ga ik proberen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.