Thuiswerktenue

Vanwege het mooie weer sliep ik nog altijd in mijn zomerpyjama. Dunne broek, shirt met korte mouwen. Gisterenavond, na een verwarmende douche vond ik het de hoogste tijd worden voor de winterpyjama. Flanellen broek, shirt met lange mouwen. Mijn lijf bleek dat ook een goed idee te vinden. Ik sliep als een roosje en plakte er vanmorgen zelfs nog drie kwartier extra aan vast.

Eenmaal up and about had ik het, ondanks dat de thermostaat naar 19 graden was gezakt, niet koud. Dat komt door die flanellen broek dacht ik. Anderhalve week geleden heb ik afscheid genomen van mijn joggingbroek. Dat ding was zo versleten dat zelfs Ma Flodder er haar neus voor ophaalde. Mijn tien jaar oude harembroek doet nu dienst als thuiswerkbroek maar is beduidend dunner dan de jogging. En dat merk ik in mijn botten.

Zo kwam het dat ik om acht uur in het thuiswerktenue pur sang achter de laptop zat. Pyjamabroek (een roze met Siepie de kat van Jip of Janneke erop) en bedsokken onder het bureau en de zichtbare onderdelen waren gehuld in een net shirt. Al na een kwartier begon ik mij ongemakkelijk te voelen. Een jogging of een harembroek is één ding, maar een pyjamabroek? Ik voelde mij wel heel erg een digitale nomade van een heel wat jongere generatie. Tien minuten later had ik net alleen een net shirt aan, maar ook een toonbare (en warme) broek, zat mijn haar in een metaforische krul, en had ik er zowaar wat make up tegenaan gegooid.

Om de één of andere reden voelde ik mij daar toch beter bij. Werkt van top tot teen presentable zijn net iets prettiger. En toen ik een paar uur later besloot voor een vergadering even naar kantoor te fietsen, hoefde ik mij voor de verandering niet om te kleden. Ik zou bijna zeggen, die houden we erin. Maar ik ken mijzelf. Over een paar weken heb ik vakantie en dan moet ik maar eens achter een warme jogging aan gaan. 🙂

15 Comments

 1. In het begin zat ik altijd in vol ornaat achter de computer. Maar soms heb ik er echt geen zin in en dan houd ik pyjama-dag. Laatst wat ik een teams-vergadering vergeten. Schrik! Gewoon het schuifje voor mijn camera dicht gedaan. En dan roepen, he! “Zien jullie mij? Nee? Ik ga er even uit en weer in!” En dan vol overgave; “En nu? Nog niet? Nou ja, laat maar. Ik ben er wel, hoor!” Niks zo relaxt als online vergaderen in je pyjama met je camera uit.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben blij dat ik weer af en toe jurken aankan omdat er weer wat meer dingen gebeuren wat het werk betreft.

  Tijdens thuiswerken meestal ook gewoon comfi kleren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha! Mijn joggingbroeken zitten ook al 1,5 jaar heerlijk. Ik heb er zelfs alvast eentje gekocht in zwangerschapsversie…

  Like

 4. Helemaal mee eens. Ik kleed me ook altijd netjes aan ook al werk ik thuis. Jogging broeken heb ik niet, want daar voel ik me zo lamlendig van.

  Like

 5. Ik heb vanuit huis een paar keer vergaderd met mensen via de computer, vond dat ik me moest aankleden alsof ik naar het werk ging, op schoenen na want in huis draag ik pantoffels. Het werkt niet om zonder lippie en nette kloffie te werken. Ik heb dat nodig en begrijp jou blog heel goed! Dit weekend gaat bij ons het dikke dekbed weer dienst doen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb bijna dagelijks overleg dus vanaf het middel omhoog moet netjes zijn. Inclusief oorbellen en oogpotlood. Soms inderdaad lippenstif.
   Onder het bureau is het altijd vakantie.

   Geliked door 1 persoon

 6. Een van de grootste voordelen zo niet de grootse van thuiswerken is voor mij het met coupe ontploft en tenue zit “retelekker” achter de pc te ploffen. Maar goed, daar ga ik ook vrolijk boodschappen mee doen, dus dst is gewoon mijn bankhang- en poetstenue. Val ik dan onder de jongere generatie of type schijt aan? 😜

  Like

  1. Type schijt aan.
   Ik heb maar zelden een thuiswerkdag zonder Teams overleg en dan zien de mensen je toch … (al vallen de wallen dan wat minder op, maar daar hebben we het hier niet over).

   Like

    1. Kijkt om zich een of er niemand meeleest en schrijft dan, dat doe ik meestal wanneer ik het een budvergadering vind en mentaal dusdanig afschakel dat het zichtbaar wordt.
     Ik probeer dat zo min mogelijk te doen trouwens. Vind het ook niet prettig wanneer de rest van de goeh-gemeente niet in beeld is.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.