Weekend

Ik heb geen hekel aan mijn werk, maar ben toch elke vrijdag om vijf uur blij dat het weekend is. Een perfecte regeling, weekend. Eentje waar werknemers en vakbonden in het verleden hard genoeg voor hebben gestreden. Alleen daarom al is weekend blijdschap waard.

Meestal kabbelt mijn werkdag rustig over in het weekend. Ik zet de laptop uit en klap deze dicht, koppel het ding los en berg hem buiten zicht op. De werktelefoon verdwijnt naar dezelfde plek. Vergeet ik het opruimen een keertje, dan is er geen man overboord. Zoals gezegd, ik heb geen hekel aan mijn werk en ik kan de laptop goed zien liggen zonder te denken even inloggen om te zien of..?

Meestal dus. Vandaag viel niet onder meestal. Vandaag was de uitzondering op de regel. Vandaag was zo’n werkdag waar je er niet te veel van op een rij moet hebben. Vandaag mocht ik iets rechtbreien wat, gezien het aantal steken wat derden hadden laten vallen, niet zo simpel was. Met de hulp van de medewerkers van onze dienstverlener werden steken opgehaald, aangevuld, en met een keurig boordje afgekant. Zo goed als nieuw, geen schade te zien. Iedereen blij, jippyjahe.

Na alle spanning en sensatie van de ochtend verwachtte ik een rustig middag. Eentje waarin ik de geplande werkzaamheden voor de dag beslist niet af ging krijgen maar met een beetje goede wil kon ik een heel eind komen. Echt… aan mijn kant was die goede wil volop aanwezig. Echt waar. Maar ja, ik ben geen Remi, en heb het niet alleen voor het zeggen in deze wereld. De middag was bijna net zo enerverend als de ochtend. Alleen anders.

Eén ding durf ik te stellen: ik heb mijn weekend verdiend. Jullie wat mij betreft ook. Geniet ervan!

9 Comments

  1. Dank je.
   Na de eerste stress vond ik het wel een uitdaging worden om het op te lossen, al had ik op een gegeven moment wel het idee ‘ik ga op mijn donder krijgen want ik kies voor de snelste oplossing (en die voor de artsen het makkelijkst is) maar niet de correcte oplossing. Maar dan had ik het niet gered voordat de arts aan het werk ging; en de zorg gaat voor alles.

   Like

 1. Een voordeel: de tijd vliegt! Bij ons – na maanden heel rustig – werken wij ons momenteel ook een slag in de rondte. En gisteren was mijn collega vrij. Het was, net als in de reclame van vroeger, ‘best druk in je eentje’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb zelfs een vakantie verdiend! Morgen vertrek ik, in mijn uppie, op reis (wel met een reisgezelschap, dat dan weer wel).

  Like

 3. Ik ga er ook van genieten, vind ook dat ik het heb verdiend! De jaarlijkse studentenaantallen moeten op 1 oktober vastgesteld worden. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet kan ik je vertellen. Na de start van het schooljaar heb je namelijk te maken met studenten die zich wel hebben ingeschreven maar nooit zijn gekomen. Voor die studenten krijg je geen bekostiging als je ze tijdig weer uitschrijft. Maar dat is niet zo makkelijk want je moet eerst nog je best doen om ze naar school te krijgen want ze zo weer uitschrijven mag niet, dan worden het ongediplomeerde schoolvertaters en krijgt de school daar weer gedoe mee. Enfin, lang verhaal kort: 30 sept en 1 okt zijn stressdagen voor mij als zorg- en verzuimcoördinator!

  Like

 4. De vergelijking met “breien” is super gevonden! Heel toepasselijk gezien het (zoveelste) voorval. Je weekend is 100% verdient. Geniet ervan, het is zo weer voorbij…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.