Isadora Paradijsvogel

Buiten oogt het grauw en grijs. Echt een dag om binnen te blijven. Vond ik. De dames Me, Myself & I dachten er anders over en om van het gezeur af te zijn kleedde ik mij aan. Waar gaan we naar toe? vroeg ik. Ik heb geen zin om doelloos een rondje te lopen. Inderdaad, het is herfst. Dan heb ik het altijd over doelloze rondjes. De dames wezen mij erop dat ik nog slechts een winterpyjama ter beschikking heb. Dat is een leugen. Ik heb er twee, maar uit die ene ben ik een beetje uitgegroeid. Ervaringen uit het verleden leren mij dat een kilo of twee kwijt raken niet moeilijk is, maar dat die krengen mij altijd weer weten te vinden.

Een nieuwe pyjama dus. Als je toch naar de stad wandelt, zei Me, dan kan je ook wel even bij (he)Art binnen lopen om te zien of dat leuke spul van de website ook in de winkel hangt. Myself knikte. Goed idee. Op de site zijn een aantal kleuren uitverkocht. Misschien hangen die wel in de winkel. Ik achtte de kans klein, trok schoenen en jas aan, pakte mijn beurs en vertrok.

Eenmaal in de winkel bleek ik gelijk te hebben. Ook daar was de broek in de door mij gewenste kleur niet te vinden. Ik wilde de winkel al weer verlaten toen mijn oog op de broek in een roestbruine kleur viel. Eigenlijk veel mooier dan grijs, zei I. Ik wilde het thuis niet zeggen om die muis niet te kwetsen, maar grijs is ook maar grijs. Ik ging op zoek naar het groene vest met puntmuts en vond het niet. Ik vond wel een groen vest met brede kraag. Ook mooi. En een bruin t-shirt met bloemen. Ik plempte alles op de balie. De verkoopster, die mijn jas, in 2003 in dezelfde winkel gekocht, al uitgebreid had bewonderd, riep van achter uit de winkel, Ik kom er zo aan, even mevrouw helpen. Ik stak mijn duim op ten teken dat het goed was en zag het vest met puntmuts hangen. In het zwart. Ook dat verdween op de stapel.

De verkoopster en de mevrouw die zij had geholpen wandelde samen naar de kassa. Terwijl de verkoopster de kassabon opstelde, babbelde de andere klant en ik wat. Over de kwaliteit, de kleuren, de modellen, en de tijdloosheid. Zij keek bewonderend naar mijn gele schoenen, jeans, petrol kleurig shirt en rode jas en ik zei, Waarom gaan voor Doortje Spreeuw als er ook een Isadora Paradijsvogel in je schuilt.

Het voordeel van verkoopsters en klanten op leeftijd is dat zij de verwijzing begrepen. Wat ik dan weer prettig vond want om zoiets uit te leggen…

17 Comments

 1. Isadora is van na mijn (fabeltjeskrant)tijd, dus die ken ik niet, maar wat een leuke kleding heb je gekocht! En gele schoenen… ik vind mijn rode Martens (die hierboven ook al worden genoemd) al heel wat 🙂

  Like

  1. De gele schoenen zijn aan vervanging toe en ik ben er nog niet uit wat het wordt. Nu staan er nog (enkel)laarzen genoeg in de kast (maar ja, bordeaurood, grijs en bruin, maar die laatste wel met brocaat) dus ik kan nog even denken. Dr Martens droeg ik 20 jaar geleden …. Metalic kobalt blauw… 😉 Brings back memories..

   Geliked door 1 persoon

    1. Ik was toen secretaresse van de manager P&O en we hadden een Nederlandse stagiaire die in Duitsland was opgegroeid. ‘In Duitsland staan Doc’s voor revolutie,’ zei hij, ‘En hier in Nederland dragen de secretaresses ze..’
     Hij was helemaal flabbergasted.

     Geliked door 1 persoon

 2. Ik kan me niet herinneren dat ik de Fabeltjeskrant keek. Dat deed ik vast wel want ik heb die leeftijd. Isadora Paradijsvogel ken ik ook en ik vind het een machtig mooi compliment.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nu ik lees over jouw gele schoenen moet ik alweer denken aan de rode doc martens die ik NIET kocht een paar jaar geleden. Ik ben vwb de kleding van rechttoerechtaan, niet te dol – maar daar heb ik al jaren spijt van…. Goede tip: laat de Isadora in jezelf losgaan!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je.

   Ik was fan van de Fabeltjeskrant. Of het kwam omdat het een programma was wat ik altijd mocht zien. Er was toen nog minder kindergedoe dan toen jij jong was.

   Like

 4. Dat is een mooie aanvulling op je garderobe. Maar ik zie geen winterpyjama tussen de stapel liggen😉 (Doortje en Isadora ken ik niet.)

  Like

    1. Ik probeer te minderen met online shoppen. De ene HEMA is 10 minuten lopen, en de andere 10 minuten fietsen bij mij vandaan. Krijg ik ook nog buitenlucht… En ach, mocht ik het koud krijgen kan ik altijd de deken wat eerder op het bed gooien.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.