Beetje bangig …

Sinds 1999 ben ik in het bezit van een mobiele telefoon. Ik weet niet hoeveel telefoonwissels ik heb doorstaan, maar ik heb nog nooit een telefoon hoeven te vervangen omdat ik dat ding uit mijn klauwen heb laten vallen. Meestal ging het om te beperkte functionaliteit of een dode batterij. Voordat jullie gaan roepen, dan heb je vast goede hoesjes gehad.. Pas twee telefoons geleden kocht ik mijn eerste hoesje (2012?). Dat was meer zodat ik daar mijn lasjes in kon stoppen en minder om mijn telefoon te beschermen.

Sinds juni 2019 heb ik een blauwe Huawei. De Huawei was goedkoop, stond goed aangeschreven en blauw vind ik een mooie kleur. Waarom ik voor een blauwe telefoon ging weet ik eigenlijk niet want ik kocht er ook een hoesje bij. Ook blauw, maar de telefoonkleur werd volledig aan het oog onttrokken.

Van de week heb ik besloten om, ondanks het minder worden van de batterij, mijn telefoon voorlopig nog niet te vervangen. Vier uur na dat besluit nam ik mijn telefoon ter hand en voelde iets scherps. Alsof een knop gebroken was. Inwendig vloekend legde ik de telefoon terug op het nachtkastje. De volgende dag zag ik wat er aan de hand was, Niet de telefoon maar het hoesje had haar beste tijd gehad en de knop om het geluid harder en zachter te zetten was gebroken.

Vroeger (ahum) had ik altijd hoesjes waar een uitsnede voor de knoppen in zat. Ik gebruikte dus altijd de knoppen van de telefoon. Dit hoesje werkt anders. De knop die gebroken was hoort bij het hoesje en niet bij het toestel. Een geluk bij een ongeluk. Groot nadeel is wel, dat ik er nog genoeg hoesje in de weg zat, zodat ik de knop niet meer kon bedienen. Ik nam afscheid van het hoesje en gezien de enigszins penibele toestand van mijn telefoon wilde ik het daar bij laten.

Helaas. Ineens was ik een beetje bangig dat ik mijn telefoon zou laten vallen. Het gevolg was een dusdanig grote hoeveelheid gestuntel en bijna valpartijen dat ik toch maar een nieuw hoesje heb gekocht. Van doorzichtige siliconen. Nu is het net of ik een nieuwe telefoon heb. Een blauwe!

13 Comments

 1. Ik liet mijn mobiel (poetsend en luisterend naar een podcast) in een emmer sop vallen. Vond-ie niet leuk. Ik ook niet trouwens. Maar verder gebeurt er ook weinig met mijn telefoon. Ik denk altijd dat dat komt omdat ik niet zo telefonerig ben. Hij ligt óf op tafel óf hij zit in mijn tas. Dan gaat-ie ook niet stuk natuurlijk. Maar mazzel dat alleen je hoesje stuk is! En een nieuw hoesje vind ik ook altijd wel leuk!

  Like

 2. Ik heb wel altijd hoesjes, maar geen schermbeveiliger (of hoe dat dan ook heet). En die hoesjes zijn dan alleen maar een hoesje om de achterkant, dus geen klapding of zo.

  Like

  1. Hier zat een ‘screenprotector’ bij aar die krijg ik er toch nooit goed op, dus daar heb ik niets mee gedaan. Ja, weggelegd voor misschien ooit eens een keer.

   Like

 3. Gelukkig is zo’n hoesje vervangbaar maar doordat die telefoons niks kunnen hebben, blijf je er wel weer in investeren. Ik heb diverse hoesjes maar gebruik altijd degene met extra dikke hoeken want ook hier valt mijn telefoon nog wel eens.

  Like

 4. Ik ben nu aan mijn eerste smartfoon bezig, en heb daarvoor 2 “gewone” mobielen gehad – de eerste werd gestolen. Sinds 2009, of zo? Mijn beschermhoesje is een verbouwde, gevonden handschoen – in mooie papagaaienkleurenstreepjes. Ik ben er helemaal blij mee! Gelukkig nooit veel schade gehad – dat zou ik wel heel erg zonde vinden, ik vind de bedragen voor een telefoon – de mijne was iets van €150? toch bést heel hoog!

  Like

 5. Ik heb diverse mobieltjes versleten.
  Zoals ik ook verschillende hoesjes heb versleten.

  Van mijn laptop uit 2013 heb ik de schermplaat moeten vervangen. Te nonchalant in een tas ging het mis.
  Zoals ik ook de schermplaat van mijn tablet heb moeten vervangen. Het tablet uit 2013 is nu zo goed als nieuw.

  Mijn mobieltjes heb ik nooit laten vallen. Mijn laptop heeft wel een koffiedoop ondergaan …

  Vriendelijke groet,

  Like

  1. Ik heb een laptop gehad die cola lekker vond. Uiteindelijk waren alle verbindingen opgelost. Typte erg onhandig.
   Tegenwoordig ben ik dus voorzichtiger.

   Like

Reacties zijn gesloten.