Toet & Co: bezeten?

Omringd door boeken, e-reader, tablet en telefoon zijn de Boysz in conclaaf. Van ringen is het bekend, bromt Toet. Ringen hebben macht en zijn bezeten. Rozi kijkt hem weifelend aan. Weet je dat zeker? vraagt hij. Als ik Beyonce zo vrolijk over ringen hoor zingen, dan kan het toch nooit fout zijn. Moeltje kijkt hem een beetje minachtend aan. Hef joe wel eens good geluisterd to what sai zing, vraagt hij. Cause if you liked it then you should have put a ring on it, citeert hij. Joe weet toch wel woat det means? With a ring sai is van joe, no ring, sai is van haarself. Power and possession.

Met een rotklap valt van Beyonce van haar voetstuk. Terwijl het olifantje zachtjes huilend de scherven bij elkaar veegt gooit Moeltje het volgende citaat in de groep One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. But det ring is vernietigd by Frodo, nah Golem. Hai hef duh ring in duh Doemsberg gegooid so Sauron can hem never meer finden. End duh ring van Marvolo Gaunt, dey door Voldermort as horcrux is gebruikt, is door Harry Potter destroyed.

En de ring van de film, vraagt Toet, je weet wel, van die hele enge? Det is not a ring det joe om de vinger draagt. Det is duh sound van joes mobile wanneer joe some enge movie bekijkt. On a VHS tape. Nog nasnikkend kijkt Rozi hem aan. Bestaan die dan nog? VHS tapes? En wie heeft nog een videorecorder? Moeltje grijnst eens. Noooobody, zegt hij, that’s why joes never bai de kringloop a VCR moet kopen. Dair is only one left.

Het olifantje moet zowaar lachen om het grapje van het beertje en veegt de laatste scherven onder het kleed. Auto’s kunnen ook bezeten zijn, piept hij. Die Christine mag dan mooie rode lak hebben, maar dat is geen auto die je in een donker steegje tegen wilt komen. Het beertje knikt. End piepels can be bezeten, weet hij. Dair sain lots of movies over gemaakt. Toet knikt. Poppen kunnen ook bezeten zijn, zegt hij dan, enigszins benepen. De vrienden vallen stil. Kijken elkaar onderzoekend aan. Wij zijn geen poppen, piept Rozi. Toet knikt Maar wij zijn wel anders dan andere knuffels. En dan ben jij ook nog een roze olifant. End wai weet all det joes can alleen see pink elifriends when you are under the influence of the pills.

Da’s niet waar Moeltje, grijpt Toet in Mensen hoeven niet onder invloed te zijn om roze olifanten te zien. Het enige wat ze hoeven te doen is heel hard proberen niet aan roze olifanten te denken. Moeltje wil nog wat zeggen, maar met een boze blik legt Toet hem het zwijgen op. Dan zegt Rozi met trillende stem, Maar dan hebben roze olifanten wel macht want als mensen niet aan ons willen denken, denken ze juist aan ons. A yeass, zegt het beertje, But know mai elfidriend, det not all power is bed. Joes hef de goede power. Bud wai hef het not over rings, VCR’s or pink elifriends, wai hef it hier over flowers.

Drie paar ogen richten zich op de orchidee die sinds februari 2018 continu staat te bloeien. je hebt natuurlijk die bonenstaak van Japie, zegt Toet. Je weet wel, die tot aan de hemel bloeide. Magic, bromt Moeltje, en haalt zijn schouders op. De Triffids zijn buitenaardse wezens, piept Rozi, dus die tellen niet. Internet zegt dat de meeste orchideeën twee tot drie maanden kunnen bloeien. En er is één soort die wel drie tot zes maanden kan bloeien. Weer kijken de knuffels naar de orchidee op de vensterbank. Alle pootjes worden in de strijd gegooid om uit te rekenen hoe lang de orchidee al bloeit. Way too long, mompelt Moeltje. Bezeten, bromt Toet. Ik denk dat wij maar niet meer op de vensterbank moeten spelen, piept Rozi.

De orchidee krijgt spontaan twee nieuwe knoppen. Even twijfel ik. Zouden de Boysz gelijk hebben? Want één ding weet ik zeker, de lange bloei kan nooit door mijn groene vingers komen. Want die heb ik niet.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

7 Comments

 1. Bedankt, hè. Ik denk nu constant aan een roze olifant. En een muis en een beer.

  Like

 2. Die van jou is van hetzelfde soort als die van mij. Die bloeien ook zo’n beetje doorlopend. Dus stel d3 boyz maar gerust dat er meer zijn EN dat Toeterke er graag bij zit 😉

  Like

  1. Ohhhh… Ja als Toeterke as a dame in a dress geen moeite heeft met een eeuwig bloeiende orchidee…. welll ….. Het beertje bloost tot ver achter zijn sok…

   Like

Reacties zijn gesloten.