Je hebt er niets aan

Ik schreef het eerder: mijn neus is sinds een paar jaar zo gevoelig als het maar zijn kan. Vage geurtjes zijn ineens misselijkmakend, of mijn sinussen slaan dicht. Als gevolg van het dichtslaan van de sinussen staan de vaatwastabletten in dubbel plastic verpakt buiten, heb ik een collega gevraagd om, de volgende keer dat wij samen in ruimte mogen vertoeven, een andere aftershave op te doen, en heb ik zelfs wat vage twijfels over de zo goed als reukloze handzeep die wij momenteel gebruiken.

Mijn reukorgaan ruikt dus als de beste zou je zeggen. Nou mooi niet. Zojuist besloot ik dat ik nog wel een kommetje havermout met blauwe bessen lustte. Ik schud wat havermout in een kom. Ik kwak er een handje blauwe bessen op. Ik maak het pak melk open en denk dat een schepje suiker ook wel kan. Ik maak de suikerbus open, vul deze bij en schenk dan pas de melk in de kom. De melk komt er in brokken uit. Hartstikke bedorven dus. En mooi dat ik niks geroken heb.

Fijn hoor zo n gevoelig reukorgaan. Maar eigenlijk heb ik er alleen maar last van.

10 Comments

  1. Ja, je kunt zo’n neus moeilijk laten verwijderen, anders zou ik zeggen: opereren maar. Nee, serieus, is daar niets aan te doen? Een spray, zalfje…

    Like

Reacties zijn gesloten.