Just my luck!

Gisteren ging Zoon dus boodschappen doen. Ik gaf hem mijn bonuskaart en mijn pinpas mee. De bonuskaart vanwege mijn persoonlijke korting op zijn favoriete drankje; mijn pinpas omdat er wel heel veel glutenvrij op het briefje stond. Nadat Zoon de boodschappen had uitgepakt kreeg ik de bon overhandigd. Niet nodig, want ik zie in de bank-app wel hoeveel het heeft gekost. Toch lief bedoeld van het kind.

Omdat ik wist dat er vandaag geen uitgaven meer gepland stonden, besloot ik gisteren het budget voor de maand oktober alvast te accorderen. Altijd leuk om te zien in welke categorieën (potjes) ik onder budget ben gebleven. Dankzij de laatste boodschappen zat er een overschrijding in het boodschappen budget. Ik vulde het potje aan vanuit een categorie waar dinsdag pas weer iets uit betaald wordt en opende de bank-app om de bedragen van rekening en spaarrekening te checken, voordat ik tot accorderen overging.

Er stond meer geld op mijn lopende rekening dan kon. Om precies te zijn, het bedrag van de laatste boodschappen was niet afgeschreven. Ik op hoge poten naar Zoon. Die had de laatste twee keer thuisbezorgd al betaald, dus de boodschappen waren voor mij. Ik heb met jouw pas betaald, mopperde hij. Ik had mijn eigen pas niet eens meegenomen. Ik had zijn pas inderdaad zien liggen toen hij net weg was.

Ik bekeek de bon, maar de kans dat de GrootGrutter het poortje open doet wanneer je niet betaald hebt is verwaarloosbaar klein. Op de bon stond inderdaad betaald met pin. Ik checkte http://www.allestoringen.nl en ja hoor… Op het moment dat Zoon mijn pinpas tegen de kaartlezer hield, had mijn bank een storing.

^%^^*&(**(5678i&*(9 Heb ik een fijne budget-app die mij het lastige rekenwerk uit handen neemt, moet ik morgen alsnog gaan rekenen. Want dat geld gaat ooit echt wel een keer afgeschreven worden, dus ik moet er morgen aan denken dat ik het boodschappenpotje aanvul. Niet alleen het geld voor november, maar ook de laatste boodschappen van oktober.

Ik weet het. Eerste wereld problemen. Je kan maar een hobby hebben, toch?

12 Comments

 1. Ik ben bang dat dat mijn pas na lange tijd opgevallen zou zijn. Stiekem ben ik daar blij om. Er zijn jaren geweest dat je me op elke willekeurige nacht van de week wakker had kunnen maken en ik je dan precies had kunnen vertellen wat er op mijn rekening stond. Tot twee cijfers achter de komma nauwkeurig. Pffff. Nu doe ik mijn kasboek 2 x per maand ongeveer.
  PS: bij mijn bank kun je maar één spaarpotje per rekening maken. Je kunt wel meerdere rekeningen openen. Ja, dahag!

  Like

 2. Dit valt voor mij nou onder de categorie ‘het jezelf moeilijker maken dan nodig’… Maar ja: ik heb dan ook niks met cijfers, gereken en budgetten (ondanks al jouw enthousiaste blogs daarover). Of het zit, zoals bij Rob, grofweg in mijn hoofd…

  Geliked door 1 persoon

 3. Elke vrijdagmiddag krijg ik storing wanneer ik met mijn pinpas op de mobiele betaalautomaat van https://verpakkingsvrijvegan.nl/ wil betalen.

  Wat en waarom dit misgaat weet ik niet en begrijp ik niet.
  Gelukkig hanteer ik een heel ruwe boekhouding in mijn hoofd. En doe ik al mijn contante en chartale betalingen zelf.

  Er komt morgen zelfs een financiële meevaller naar mij toe. Dus laat mij maar schuiven ….

  Vrolijke groet,

  Geliked door 2 people

  1. Volgens het systeem van de GrootGrutter is betaald. Dat staat op de bon. Alleen ging het iets later, bij de bank, fout. Maar die zullen dat vanaf maandag echt wel gaan herstellen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.