Toet & Co: Hallo wijn

Ut is almost Hallowien, zegt Moeltje gewichtig. Duh taid ven spoken, geesten en witchies. Zijn vriendjes reageren niet zoals het beertje heeft gehoopt. Hallo wijn? schatert Toet. Daar zijn wij veel te jong voor, piept Rozi. Bovendien krijg je van wijn pijn aan je fluf en stuf. Vooral in je hoofd. Joes sain culture barbarians, bromt het beertje. Ai hef it over Halloween. Not over wain. Over ghosties, skeletons, witchiies enduh monsters.

Euh, wil jij op jacht naar gootstenen, skelletonnen, wichies en monsters? vraagt Rozi een beetje benepen. No, no, bromt het beertje. Duh hunting is for duh grote enduh sterke men, I wanna watch movies. Hocus Pocus, Practial Magic and my favorite A Nightmare before Christmas. Met de naam van de laatste film heeft hij zijn vriendjes te pakken. Kerstmuts, yeahhhhhhhhh, jubelt Rozi, wiens grootste droom is om ooit als piek een boom te versieren.

Toet neemt de organisatie spontaan over. Moel, als jij voor de films, cola en sjipes zorgt, gaan Rozi en ik Toeterke even halen. Toeterke is dol op kerstmis. Voor het beertje iets kan zeggen flits de tijdmachine al richting Toeterke’s huis. Ai denk sai hef it not good begrepen. Sai verwachten zwaimelen end ai will griezelen. Bud ai will niet ded Toeterke afraid wordt. Ai luuf Toeterke. Ondanks die woorden pakt hij de video A Nightmare uit de la. Missjiems Ai ken Toeterke really stevig vastholden, so sai is not zo bang, zegt hij dan hoopvol.

Ik zeg niks maar schuif een grote stoel met veel kussens strategisch voor de TV en zet een schaaltje sjipps, en een blikje cola met vier rietjes, op tafel. Met een flits verschijnt de tijdmachine in de kamer. Toet en Rozi kijken wat benepen, maar de ogen van Toeterke stralen vanonder haar enorme zwarte heksenhoed. Met haar ene pootje houdt zij haar hoed vast; in haar andere pootje heeft zij een bezem. De Boysz hadden het over een kerstfilm, jubelt zij, maar ik zie dat jij gelukkig een betere smaak hebt. Terwijl hij zijn plannetje in rook op ziet gaan, bloost het beertje tot ver boven zijn oortjes.

Drie films, en evenzoveel blikjes cola en bakjes sjips verder zucht Toet, Ik denk dat ik weet waarom jij tegenwoordig heks bent. Dat biedt veel meer carrièremogelijkheden voor een muizenmeisje dan prinses. Yeas, doet Moeltje een duit in het zakje, duh princes sai mag alleen in a big tower sitten end wait for duh prince charming to rescue her. Det is no life for een career woman.

En Rozi? Die zegt niets. Die zit nog steeds met fluf en stuf in zijn oren en zijn pootjes voor de ogen te wachten tot al dat engs weer voorbij is. En zo mist hij het spectaculaire vertrek van Toeterke op haar bezemsteel. Dat meisje heeft geen tijdmachine meer nodig. Zij heeft haar eigen vervoer.

Voor de nieuwe lezers. Toeterke is een vrouwelijke CliniClown muis en ooit samen met Toet in dezelfde doos, op dezelfde boot, naar Nederland gekomen. Toevallig woont zij bij een vriendin van mij. Toeterke speelde eerder een belangrijke rol in het eigen sprookje van de Boysz. Wil je dat verhaal lezen, klik hier.

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

5 Comments

  1. Als het écht Kerst is, moet je ze Last Christmas laten kijken. Vinden ze vast mooi.
    En dat plaatje heb ik toevallig gisteren aan mijn beste vriendin gestuurd. Omdat het over ons gaat 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.