Aan vakantie toe?

Toen de brief Aanmelden Bevolkingsonderzoek Borstkanker op mijn deurmat viel, schoot ik meteen in de actie en maakte een afspraak. Voor de eerste vrije plaats. Vrijdag 5 november. Ik vond het belachelijk kort dag, maar enfin, je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Voor de zekerheid, omdat ik slecht ben met tijdstippen, maakte ik een foto van de afspraak. Want een bevestiging per brief die hoefde ik niet. Die zou toch pas arriveren als ik het onderzoek al achter de rug had.

Piepend, kreunend en steunend kwam ik vanmorgen belachelijk vroeg mijn bed uit. Wakker worden met koffie, wassen en aankleden en hup de fiets op. De route leidde mij langs de Maas en hoewel het niet meer echt vroeg was (iets na negenen) viel mij de mooie lichtinval op. Eenmaal in de borstenbus bleek mijn naam niet op de lijst te staan. Terwijl de laborante in het systeem zocht, pakte ik de foto erbij. Het tijdstip bleek inderdaad te kloppen. Alleen de datum niet. Drie december riepen de laborante en ik in koor. Echt, ik ben aan vakantie toe. 😉

Vanwege de tintelfrisse buitenlucht peddelde ik met een omweg naar huis. Ik werd wederom gegrepen door het licht en reed een stukje het bos in en parkeerde mijn fiets bij hotel De Bovenste Molen. Vandaar ging ik een stukje aan de wandel in de hoop een paar mooie foto’s te knippen. Ik denk dat dat gelukt is.

15 Comments

 1. Oh, ik vind dat ook altijd zo fijn! Foto’s maken op de vroege morgen.
  Ik lieg nu. Maar mooie foto’s! Die banen zonlicht in de nevel zijn altijd zo leuk!

  Like

  1. Daarom heb ik met het zweet in mijn schoenen mijn fiets geparkeerd (en vastgemaakt) en ben naar het water gewandeld in de hoop daar ook mooie strepen te krijgen. En ik had geluk.
   (En zo vroeg was het niet. ik dacht om half 10 bij de B-bus te moeten zijn, dus tel uit uw winst. Al voelde het voor een vrije dag wel enorm vroeg.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een heerlijk sfeertje op dit foto’s… dat heb je toch 1000x liever dan die borstenpletterij??? Mij zien ze daar niet meer, in NL al niet, en ik DK heb ik me voor deze vorm van vrouwenmarteling ook meteen afgemeld. Ik laat thermografiescans maken, en houd het zelf (fysiek, en mentaal) in de gaten, en daar vertrouw ik 100% op 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie foto’s.

  Ik heb nog nooit een oproep gehad. Heb er laatst nog over gemaild. Begrijp dat ik waarschijnlijk al 52 ben voordat mijn eerste oproep komt. Snap best dat het druk is en zo, maar vind het ook wel een beetje stom.

  Like

  1. Bijzonder ja. Personeelstekorten en zo, maar ik zou zeker iemand die nog nooit is geweest eerder willen zien dan iemand die al een keer of vier is geweest. Al zit er tussen de laatste keer wel drie jaar (realiseer ik mij nu ik even op mijn vingers natel. wordt al 59 dit jaar.)

   Like

 4. Die laatste dat is dat rondje voor niks wel waard! Vreemd dat die bus een maand blijft staan trouwens. Die moeten ze dan wel gaan verwarmen.

  Like

   1. Dat lukte mij niet…. Dus na een eerste, behoorlijk traumatische keer ben ik niet meer gegaan. Je moet toch ergens aan doodgaan…..

    Like

Reacties zijn gesloten.