Toet & Co: Dat is fijn

Ik weet dat hoezen geen ogen hebben, net zo min als dozen, maar toch lag de nieuwe hoes, verpakt in de doos, verwijtend naar mij te kijken. Waarom heb je mij gekocht als je mij niet gaat gebruiken galmde er door mijn hoofd. Het was geen onwil van mijn kant, maar het gevecht met de oorspronkelijke hoes stond mij nog helder voor de geest. Toen had ik hulp van Zoon. Iets wat ik nu niet hoefde te verwachten. Nadat de bank op zijn plaats stond zei Zoon met veel gevoel voor dramatiek dat hij nooit meer iets van IKEA in elkaar ging zetten.

Vandaag ging ik overstag, verwijderde de oude hoes en maakte de doos open. Ik heb gekozen voor een hoes gemaakt van spijkerstof. Als ik het goed heb zelfs van gerecycled spijkerstof maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Volgens de bijgevoegde beschrijving zou ik de hoes in mijn eentje kunnen aanbrengen en verhip, dat bleek zo te zijn. Dankzij wat Zweedse slimmigheidjes zit deze hoes strakker om de bank dan het vorige exemplaar. De bank heeft, geheel in jeansstijl, een zak. Daar laat ik de e-reader in verdwijnen. Dan hoor ik Dat is fijn!.

Drie knuffels bekijken en besnuffelen de bank. Vooral de zak heeft hun aandacht. Die is te klein voor jullie, probeer ik hun enthousiasme te temperen. Wai wants not sit in duh pocket, bromt het beertje. Nou wai can klim woat mekkelijker on duh benk.

Toet rekt zich uit om de bovenkant van de zak vast te pakken. Het beertje maakt gebruik van het lijf van zijn vriendje om zich in de zak te nestelen. Dan grijpt Rozi met zijn slurfje het staartje van Toet stevig vast. Moeltje leunt voorover, grijpt de bovenkant van het staartje van Toet vast en geeft er een forse zwieper aan. Muis en olifant vliegen door de lucht en Toet haakt zijn achterpootjes over de leuning van de bank. Rozi zit al op de leuning en trekt de muis via zijn staartje zo de leuning op. Dan reikt Toet naar voren en biedt het beertje een helpend pootje aan.

Het lijken wel acrobaten die knuffels van mij. Maar ik snap niet wat er makkelijk is aan deze wijze van op de bank gaan zitten. Normaal gooit Toet eerst Rozi en dan Moeltje op de bank en klautert er dan zelf op. Dat lijkt mij simpeler dan de actie die ze nu hebben uitgevoerd. Maar goed. Het zal wel knuffel logica zijn. Al voorzie ik in de nabije toekomst herstelwerkzaamheden aan het staartje van Toet. Maar wie ben ik?

Toet, Rozifantje en Moeltje, aka de Boysz, zijn drie magische knuffels die mijn leven mooier maar op zijn tijd ook zwaarder maken. Toet is van oorsprong een CliniClown muis, Rozifantje is een creatie van Appelig en daarmee one of a kind, en Moeltje is in 1997 in de rugzak van Zoon mee naar Nederland gekomen, en woont hier sindsdien min of meer illegaal.

10 Comments

 1. Zucht. Dat snap je toch wel? Dit is een veel spannendere manier.
  Leuke hoes, trouwens! Ik had vroeger ook zo’n bank. Heel handig die wasbare hoezen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk die stof! Ik zag op mijn gehaaste rondje dat ze nog steeds de Klippan rood met witte stippen hoes hebben. Helaas heb ik geen klippan maar toch denk ik aan die hoes die dan voor ooit in de kast komt te liggen. Geeft de hoes niet af?

  Like

  1. Tot nu toe alleen met zwarte kleding erop gezeten, maar de Boysz zijn nog schoon.

   De rode met witte stippen hoes is er inderdaad nog (weer). Daar heb ik over getwijfeld maar daar waar deze blauwe hoes ook goed bij mijn vloerkleed en kussens past, geldt dat niet voor rood met witte stippen. En de stof voelt ook meer voor van de zomer. Dus wie weet komt die hoes er ook nog een keer.

   Like

Reacties zijn gesloten.