Standje winter

Elders op het net las ik de vraag hebben jullie ook zo n zin om je huis extra gezellig te maken, nu er weer beperkende maatregelen zijn? De vraagstelster haalde de kerstboom er bij, en die behoefte herken ik niet. Al gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat ik soms wel eens denk dat wanneer ik de kerstballen van mijn oma niet heel snel ga gebruiken, ik er een goed tehuis voor moet zoeken.

Om heel eerlijk te zijn, herken ik het gevoel. Vandaar dat de nieuwe hoes er moest komen. Nu hoor ik jullie denken, maar die heb je al gekocht voordat de beperkende maatregelen ingingen en dat klopt. Maar ik mag een klein beetje dyscalculie hebben, één en één optellen kan ik nog steeds. Het ene na het andere ziekenhuis hier in de regio kwam met een opname stop en één ziekenhuis heeft zelfs een kleine 24 uur de SEH (Spoed Eisende Hulp) op slot gedaan. Dat doe je niet wanneer je voldoende personeel en bedden tot je beschikking hebt.

De nieuwe hoes dus. De maakte gisteren dat mijn bank al een beetje warmer oogt en aanvoelt. Vandaag deed ik er een schepje bovenop. De schapenvacht ligt nu op de bank. Daar waar mijn voeten meestal liggen. En dat is me een partij lekker warm. Verder wisselde ik de hoes van een van de kussens van koel katoen naar warm (nep)bont (en dus plastic; dat realiseerde ik mij te laat; voor nu gebruik ik dat ding tot hij helemaal versleten is).

Als klap op de vuurpijl heb ik zowaar twee kaarsjes branden en ben ik de aanschaf van sfeerverlichting aan het overwegen. Tafellampen met zacht licht in plaats van leeslampen die zo sterk zijn dat elke mug in de verre omtrek er verlekkert naar kijkt. Die aanschaf zal trouwens nog wel even op zich laten wachten want… keuzestress. Maar ooit op een dag…

Ben jij je huis al winterklaar aan het maken?

9 Comments

 1. Ik eerlijk gezegd nog niet. Maar ik ben al wel aan het fröbelen om kerstversiering te maken in de hal bij de lift (vinden mijn oude buurtjes altijd zo leuk). Die schapenvacht is briljant natuurlijk!

  Geliked door 1 persoon

 2. Winterklaar bestaat bij mij uit het aandoen van lichtjes (lees kerstverlichting die er eigenlijk het hele jaar hangt) en af en toe een kaarsje, verder wil ik nog een vloerkleed aanschaffen ,maar vond ik nog niets naar mijn zin. De warme deken ligt weer voor het grijpen . Verder verandert er niet zoveel in mijn kamer, ben niet iemand die haar kamer zomers anders inricht dan in de winter. En dit jaar wil ik voor het eerst in jaren ook weer eens een kerstboom aanschaffen, een met kluit zodat hij in het voorjaar een lege plek in de tuin kan opvallen .

  Like

  1. De stand van bank etc is tegenwoordig ook standaard. Iets met eindelijk een goede plek voor mijn bureau gevonden hebben… En die thuiswerkplek, die is voorlopig weer belangrijk.

   Like

 3. Een aantal weken geleden deed mijn thermostaat het niet en ben ik dus al met kaarsjes aan de slag gegaan. Verder hier nog geen specifieke winterse gezelligheid. Kerst spulletjes heb ik helemaal niet, dus misschien moet ik daar snel eens verandering inbrengen voor het te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb wel wat ideeen over gezelligheid. Tapijt vind ik gezelliger dan plavuizen of parket. Gordijnen gezelliger dan luxaflex. Textielbeklede stoelen gaan bij mij boven een (kunst)leren bank. Rommel vindt ik gezelliger dan netjes opgeruimd. Heeft bij mij vooral te maken met geluidsabsorbtie. In de winter hoeft het bij mij niet gezelliger (nog meer rommel op de vloer) dan in de zomer. Met kerst- of sinterklaasbomen heb ik niets. In de winter ga ik ook dagelijks een paar uur naar buiten.

  Ik kan ook prima tegen ongezelligheid. Schreef laatst al iets over m’n langdurige werkgebonden hotelbezoeken. Hotelkamers zijn vaak zeer ongezellig en ik deed ook niet de moeite om het daar wat gezelliger te maken. Behalve dan dat ik mijn koffer maanden open in de kamer liet liggen. Kaarsen of waxinelichtjes laat ik naast de thee in de supermarkt liggen.

  Geliked door 1 persoon

 5. In huis nog niet echt, maar ik heb gisteren wel nog de laatste babyspullen zitten bestellen. Maar of dat door covid of nesteldrang komt…

  Like

 6. Gezelligheid mbt kaarsjes en warm licht is voor mij niet seizoen gebonden. De kerstverlichting buiten (achter) hangt sinds ons verjaardagsfeest in september (met timer) en dat die bleef hangen was niet alleen luiheid 🙃 Verder ben ik al heel wat weken kerstdingen aan t haken gaat dadelijk de mat weer voor de bank en liggen de dekens voor de grijp. Voor mij heeft dat niets met Covid en alles met de tijd vh jaar te maken. Ik moet altijd wennen aan de tijd dat de binnentemperatuur onder de 19 graden zakt zonder stoken

  Like

Reacties zijn gesloten.