Vakantie en hardware

Vroeger, bij mijn vorige werkgever, kwam ik na één, twee, drie weken vakantie terug, zwengelde de PC aan, logde in en ging werken. Dat is bij mijn huidige werkgever wel anders. Buiten dat ik hier van een laptop gebruik maak, valt het niet mee om alles aangezwengeld te krijgen. Ik heb geen zin om terug te zoeken, maar mijn geheugen zegt dat ik al meerdere keren problemen heb gehad met de laptop na een niet eens zo extreem lange vakantie. Aangezien ik al aan mijn derde laptop toe ben, kan ik niet anders dan stellen dat ik, Me, Myself & I, de grote gemene deler ben. Oh, en voordat jullie denken dat ik voor mijn werkgever wel heel duur in laptops ben, ik heb nog nooit een nieuwe nieuwe laptop gehad, en de twee voorgangers van het huidige exemplaar zijn nog in gebruik; alleen niet meer door mij).

Zo heb ik een keer op de vrijdag voor de vakantie mijn wachtwoord gewijzigd, en heb ik het briefje waar mijn geheugensteuntje op stond, per ongeluk weggegooid. Na meerdere vergeefse pogingen om op de eerste dag na de vakantie in te loggen zat er niets anders op dan te wachten tot de Helpdesk bereikbaar was zodat zij mijn wachtwoord konden resetten. Dat ik daarna wel een bruikbaar wachtwoord had, maar nog steeds niet kon inloggen, ondanks dat ik gebruik maakte van het mobiele netwerk van mijn werkgever… zal aan mij gelegen hebben. Eenmaal op locatie was alles zo opgelost.

Het is een zegen dat ik zo dichtbij woon, want ik heb mij vaker even op locatie moeten melden. Zo vaak, dat ik na de eerste na de zomervakantie gewoon op locatie heb gewerkt. Maar dat mocht toen nog. Nu is thuiswerken wederom het devies. Dus zwengelde ik vanmorgen braaf thuis de laptop aan. Inloggen op de laptop bleek geen probleem; toegang tot het bedrijfsnetwerk wel. Dat werkt niet prettig. Ik schakelde van de thuis wifi over naar het mobiele netwerk, maar zonder resultaat. Zuchtend hees ik mij in regenkleding, handschoenen en muts, slingerde mijn nieuwe rugzak op mijn rug en fietste naar het werk. Normaal de oplossing. Zo niet vandaag.

Ik belde de collega’s van de Helpdesk. Die mijn wachtwoord resette want dat wil meestal wel helpen. Nou, mooi niet. Ik wandelde bij een collega met meer verstand van techniek binnen. Die googelde wat en kwam tot de conclusie dat Google Chrome was verdwenen. Na een snelle test of het aan de laptop of aan mijn account lag, belde ik wederom naar de Helpdesk. Chrome is van mijn laptop verdwenen, kon ik melden. Kan jij dat terug zetten?

Ik voelde mij even een digi-zetje. Ik mocht een andere browser opstarten, het hulp op afstand programma opstarten en zag toen hoe de collega van de Helpdesk ging toveren. Daarvoor moest hij wel even onder een account met meer rechten inloggen. Vijf minuten later stond Chrome weer op mijn laptop en kon ik een uur na de eerste poging eindelijk inloggen.

Hoe het heeft kunnen gebeuren? Ik weet het echt niet. Aangezien je voor installatie van Chrome best wat rechten nodig hebt vermoed ik dat je die rechten ook nodig hebt om Chrome te verwijderen. En die rechten, die heb ik niet. Strange. Very strange. Maar de volgende keer zet ik de laptop gewoon elke dag even aan. Ben er nu wel klaar mee.

10 Comments

 1. Computers (en internetverbindingen) zijn sowieso mysterieus. Je zet je computer uit, niks aan de hand. En als je hem aan wilt zetten is-ie stuk. Hoe dan? Ik heb dat nooit begrepen. Fijn dat alles weer werkt!

  Geliked door 1 persoon

 2. Er gebeuren wel vaker vreemde dingen vind ik. Zo stond ineens de vertaalfunctie op mijn facebook uit en dat is soms best lastig.

  Like

 3. Je bent gehackt joh. Of geloof jij in digitale kaboutertjes? (Oh, stomme vraag, natuurlijk geloof jij in kaboutertjes, anders zouden The Boysz geen leven hebben bij jou….)

  Like

   1. Hackers eigenen zich toch altijd heul veul rechten toe? 😉 Maar fijn dat alles opgelost is, en het weer ‘gewoon doet’…

    Like

    1. Yup. Maar niet vanuit mijn account, want ik kan niemand rechten toekennen. En als iemand al die rechten al heeft, dan ben ik zo ongeveer de minst interessante persoon binnen de organisatie. Geen toegang tot clientgegevens, en nauwelijks rechten in het HR systeem. Dus niets om mee te dreigen.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.